Носите ли такава гривна? ТОВА не е просто аксесоар – вижте как да отключите силата ѝ!

1
315
Добави коментар

„Иисусе Христе, спаси Господи, помилуй твой раб и по неговите свети молитви, помилуй и мен окаяната…“.

Това са част от молитвите, които монахините изричат, докато оплитат поредната Христова броеница или умаленото й копие, известно като Христова или молитвена гривна. Става въпрос за истинските такива гривни, а не за копия, окичени червени конци и други китайски произведения.

Истинските гривни се изработват в манастирите при специален ритуал.

Такива се правят в Рилския, Атонския, Бачковския и други. В Мъглижкия манастир две монахини ги изработват. Едната от тях, Рахила, чието светско име е Цветана, разказва, че няма значение цветът на гривната. Обикновено е черна или червена, но може да бъде лилава, синя, бежова и всякакъв друг цвят. Силата й се крие в друго. Енергията на тези гривни е скрита в Кръста, който се вплита в броеницата веднъж, и втори път, в деветте кръста, вплетени във всеки един от възлите. Третото важно нещо за гривната са молитвите, които се изричат, докато се изработва. Възлите на гривната могат да бъдат различен брой и също не оказват влияние. Могат да бъдат 33, 40, 100 или всяко число с духовна символика.

Има разлика между вяра и суеверие, така че сами преценете какви украшения ще носите по китките си и от къде ще ги вземете.

loading…