Русия нанесе трета поредна загуба на България :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
233
Добави коментар

Снимка:Lap.bg

България отстъпи с 0:3 гейма (17:25, 15:25, 21:25) на Русия в последния мач от провеждащия се в София турнир от волейболната Лига на нациите.

Възпитаниците на Пламен Константинов претърпяха трето поредно и общо четвърто поражение и към момента заемат 10-ото място, докато Русия е на 4-а позиция.

В събота „лъвовете“ паднаха изненадващо с 0:3 гейма от тима на Австралия, който няма друга победа в Лигата.

Селекционерът Пламен Константинов направи една промяна в стартовия състав и пусна като титуляр младия Алекс Грозданов, но европейските шампиони от 2017-а година нямаха никакви проблеми и спечелиха повече от убедително.

В първия гейм българите поддържаха равновесие до 4:6 и 6:8, след което гостите наложиха силов волейбол и буквално на парад стигнаха до 8:14. Въпреки смените на Константинов и прекъсванията, с които се опитваше да се намеси, нищо такова не се случи. Русия си поддържаше преднина от 5-6 точки. Влизането на Николай Пенчев също не даде посока на промяна, а Егор Клюка и Дмитрий Мусерски доведоха нещата до 17:24. След това неуспешна блокада на Братоев изведе Русия напред – 0:1.

Втората част се разви по сходен начин – нашите поддържаха интригата само в началото на гейма. Константинов опита да спре развоя на събитията с прекъсване при 11:18, но отново мощно нападение на Егор Клюка и атака в аут на Розалин Пенчев оформиха крайното 15:25.

В началото на третия гейм на полето се появи Светослав Гоцев, който замени младия Грозданов и именно това даде някакви надежди, но само за 2:1. След това руснаците обърнаха хода на мача и при първото прекъсване бяха напред с 8:5. Единична блокада на Гоцев срещу Иля Власов намали пасива на нашите на 7:9, а също така точно изпълнение на Розалин Пенчев остави България в играта – 14:17.

Мощните начални удари, особено на Константин Бакун, създаваха паника в посрещането на „трикольорите“. До края на частта епизодични прояви на Валентин Братоев и Виктор Йосифов даваха надежди за нещо повече в мача, но в крайна сметка „Сборная“ се добра до успеха след 25:21 и 3:0 гейма.

Най-резултатен за състава на България бе Николай Учиков с 10. По 5 добавиха Виктор Йосифов и Валентин Братоев. За Русия номер 1 се оказа Егор Клюка, който завърши с 16 точки.