Бенедикт Къмбърбач спаси куриер от побойници | Temaonline.bg

1
126
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ЗВЕЗДЕН ПРАХ
Бенедикт Къмбърбач спаси куриер от побойници
Актьорът, който изпълнява ролята на Шерлок Холмс се притекъл на помощ на нещастника близо до улицата, където е фиктивния адрес на легендарния детектив

04 Юни 2018 16:43
0

принтирай

|

текст

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач, сред чиито роли е тази на Шерлок Холмс в сериал на BBCи, бе приветстван като герой, след като спаси куриер на велосипед, нападнат от четирима души – съобщи таблоидът „The Sun“.

41-годишният актьор не се поколебал да излезе от колата на фирмата „Uber“, в която се возел, и да се притече на помощ на куриера, когото нападателите ударили с бутилка по главата, 

„Колоездачът извади късмет, Бенедикт е супергерой“, заяви шофьорът на колата Мануел Диас, цитиран от таблоида.

„Видяхме четирима типове да малтретират един куриер. Пътникът ми изскочи от колата, затича се към тях и ги отблъсна“, добави Диас.
 

Бенедикт Камбърбач
–––––––

Диас излязъл на свой ред от колата да помогне на Къмбърбач, защото се притеснил, че положението ще се влоши.

„Чак тогава го познах. Беше малко сюрреалистично: Шерлок Холмс срещу четирима нападатели, точно на ъгъла на Бейкър стрийт“, каза шофьорът.
 

Шофьорът на таксито
–––––––––

На тази лондонска улица живее литературният герой на Артър Конан Дойл и тя е показана в сериала „Шерлок“ с участието на Къмбърбач.

„Опитаха се да го ударят, но той се защити и ги отблъсна. После мисля, че и те го познаха и избягаха. Ако не се беше намесил, колоездачът можеше тежко да пострада“, заяви Диас.

Улицата, където е станал инцдентът
–––––––-

Фирмата за доставки „Deliveroo“ похвали постъпката на актьора.

„Благодарим ви, Бенедикт Къмбърбач, за вашата смела намеса. Безопасността на куриерите на „Deliveroo“ е наш приоритет и всяко насилие срещу тях е абсолютно недопустимо“, написа фирмата в Twitter.
 

 

През 2014 г. Бенедикт Къмбърбач спечели наградата „Еми“ за най-добър актьор за ролята си на Шерлок Холмс в сериала на Би Би Си. Той е играл и в редица игрални филми, сред които „Игра на кодове“, „12 години в робство“, „Боен кон“, „Дама, поп, асо, шпионин“, „Стар Трек: Пропадане в мрака“, трилогията „Хобит“, „Война за светлина“, а в последно време е най-известен с ролята на Доктор Стрейндж във филмите на Дисни за супергероите на Марвъл.