Фаворитите на Световното първенство 2018: Франция – betreview.net

1
202
Добави коментар
betreview
betreview

Отборът на Франция е един от големите фаворити за спечелване на тазгодишното Световно първенство в Русия. “Петлите” разполагат с един от най-талантливите състави в света, като всички французи очакват това превъзходно поколение да ги зарадва с нещо наистина голямо. И ако преди две години на Евро 2016 не се получи, то сега всички погледи са насочени към Мондиал 2018.

Франция е 15-кратен участник на световни първенства, като най-големия си успех тимът постига на “домашния” Мондиал през 1998 година. Тогава, предвождан от феноменалния Зинедин Зидан, френският тим печели първата си и единствена до момента световна титла. Капитан на “петлите” тогава е Дидие Дешан, който в момента е селекционер на състава.

През 2006 година Франция записа второто си най-добро постижение на Световно първенство, достигайки финала в Берлин. Тогава френският тим губи драматично двубоя за титлата с Италия, след като двата тима стигат до изпълнение на дузпи. Франция има и две трети места на Световно първенство – през 1958 и 1986 година.

Пътят до Русия 2018

Квалификационната кампания за Мондиал 2018 премина безпроблемно за французите. С актив от 23 точки, момчетата на Дидие Дешан спечелиха Група А в Зона Европа, където се намираше и България. Единствено Швеция успя да победи френския тим, който спечели групата с актив от 7 победи, 2 равенства и 1 загуба и голова разлика 18:6.

След края на квалификационната кампания, Франция изигра общо четири приятелски срещи до момента. Отборът на Дешан записа победи над Уелс (2:0) и Русия (3:1), равенство 2:2 със световния шампион Германия и допусна загуба с 2:3 от Колумбия. На 28 май французите излизат срещу Ирландия, а след това предстоят още два приятелски мача с Италия и САЩ.

Съставът на Франция за Световното първенство

Стигаме и до най-интересната част, а именно – 23-ата футболисти, които Дидие Дешан избра за Мондиал 2018. Специалистът обяви състава си на 17 май, като и тук имаше някои изненади. Извън избраниците на Дешан останаха добре познати имена като Александър Лаказет (Арсенал), Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед), Кингсли Коман (Байерн Мюнхен), Люка Дин (Барселона) и Адриен Рабио (ПСЖ). В състава не попадна и игралият страхотно на Евро 2016 Димитри Пайе, който получи контузия по време на финала на Лига Европа срещу Атлетико Мадрид.

За сметка на това, доверието на Дешан получиха играчи като Бенжамен Павар (Щутгарт), Стивън Нзонзи (Севиля), Набил Фекир (Лион), Адил Рами (Марсилия) и Флориан Товен (Марсилия), които се присъединяват към големи звезди като Рафаел Варан, Самюел Юмтити, Нголо Канте, Пол Погба, Антоан Гризман и Килиан Мбапе. Дешан повика още играчи като Лука Ернандес (Атлетико Мадрид), Перснел Кипмембе (ПСЖ), Корентен Толисо (Байерн Мюнхен) и Тома Льомар (Монако). И ако Лаказет бе пренебрегнат, то доверието на Дешан отново получи Оливие Жиру, който е същински ветеран в този тим на “петлите”.

Любопитно е, че сред избраниците на Дешан попада и футболистът на Барселона Усман Дембеле. Младият нападател не успя да направи възможно най-силен дебютен сезон за каталунците. Дембеле пропусна много мачове поради контузия, а в някои други не получаваше доверието на Ернесто Валверде. Дидие Дешан обаче явно преценява, че бързината и техниката на Дембеле могат да бъдат полезни на Франция по руските терени. Няма спор, че в случая говорим за футболист с много голям потенциал. И с цена над 100 милиона евро, разбира се.

Звездата в тима на Франция

Ако изобщо можем да отличим една голяма звезда в този френски отбор, изпълнен с невероятни индивидуалности, то определено можем да споменем името на Антоан Гризман. Очаква се до началото на Мондиала нападателят да премине в Барселона, след като той даде много на сегашния си тим Атлетико Мадрид. Гризман направи пореден изключително силен сезон за “дюшекчиите”, а преди дни отбеляза и два гола за успеха над Марсилия във финала на Лига Европа. Гризман е нападател с много таланти, който освен нюх за гола, притежава чувство за асистенция и често захранва съотборниците си с голови подавания. Франция има нужда от силен и здрав Гризман, за да спечели Световното първенство. Той може да се превърне в онзи голям лидер, който бе Зинедин Зидан през 1998 година.

Коефициентът на Антоан Гризман за голмайстор на тазгодишното Световно първенство в Betfair е 15.0, което според нас е страхотна опция. Франция е един от отборите, които са фаворити за финал, а подобен коефициент за Антоан Гризман е истински подарък в нашите очи.

Заложи на Гризман за Голмайстор
Другите ключови фигури в състава на Франция

Любопитно ще бъде да проследим и представянето на Пол Погба. Не за друго, а защото халфът играе колебливо за клубния си тим Манчестър Юнайтед, но определено е много по-уверен с националната фланелка. Ако Погба покаже най-доброто от арсенала си в Русия, то той би представлявал страхтно оръжие за Франция.

За баланса в средната линия ще се грижат работоспособни халфове като Нголо Канте и Блейс Матюиди, които ще трябва да покриват Погба при честите му офанзивни набези. Едно от силните оръжия на Франция е и защитата, където се очаква партньори да бъдат асовете на Барселона и Реал Мадрид Самюел Юмтити и Рафаел Варан. Определено това е двойка централни бранители, която всява респект.

Селекционерът на Франция

Дидие Дешан е начело на френския национален отбор от 2012 година насам. Най-големият му успех с “петлите” е достигането на финал на Евро 2016, който Франция загуби до голяма степен изненадващо от Португалия. Като футболист Дешан е печелил световната купа, а сега той ще направи опит да го стори и като треньор. Под негово ръководство Франция спечели 46 от изиграните 74 мача във всички състезания, което прави прилична успеваемост от 62%.

Преди да поеме родината си, 49-годишният специалист е бил начело на Монако, Ювентус и Олимпик Марсилия. С монегаските той достигна финал в Шампионската лига през 2004-та година, загубен от Порто на Жозе Моуриньо с 0:3. Начело на Юве пък Дешан успя да изведе тима до промоция в първия му сезон в Серия Б след скандала Калчополи.

Съперниците на Франция в груповата фаза и 1/8-финалите

Жребият изпрати Франция в група C на Световното първенство, където са още отборите на Дания, Перу и Австралия. Французите започват срещу “кенгурутата” и завършват срещу “червения динамит”. Очевидно Франция е големият фаворит в групата, като всички останали би трябвало да се борят за второто място.

Ако Франция очаквано спечели първото място в група C, на 1/8-финалите “петлите” ще се изправят срещу завършилия на второ място в група D. Там са отборите на Аржентина, Хърватия, Исландия и Нигерия. А това обещава наистина вълнуващ 1/8-финал с френско участие.

Заложи на мачовете на Франция

Виж пълната програма на Световното първенство >>>

Коефициентът в Betfair на Франция за победител в групата е 1.30, като би било истинска изненада “петлите” да не завършат първи.

Очакванията към тима

В заключение можем да посочим, че Франция е един от водещите фаворити за спечелване на тазгодишното Световно първенство в Русия. Преди две години французите изпитаха разочарование на Евро 2016, но сега изглеждат по-зрели и по-опитни спрямо случилото се тогава. Като индивидуалности Франция разполага с един от най-впечатляващите отбори на планетата.

Betfair оценява шансовете на Франция да стане световен шампион на 7.00.

Заложи на Франция за Шампион
 Зареждане …

Франция: Готов ли е талантливият отбор на петлите за титла?

5 (100%) 1 vote

Свързани статии