Новолуние в Близнаци – да си поговорим за…

3
458
Добави коментар
gabo
gabo

Новолуние в Близнаци – да си поговорим за…

 

Здравейте, приятели. На 13 юни от 22,43 часа настъпва нов лунен цикъл – Новолуние в Близнаци, което е на 22,44 градуса. Това новолуние може да засегне по-осезаемо хората с планети в трета декада на подвижните знаци – Близнаци, Стрелец, Риби и Дева.

По време на новолуние е по-подходящ период да се замислим за новостите, които искаме да творим по време на този лунен цикъл. Новолунието е времето, в което посяваме нашите семенца, започваме своите дейности, от които ще очакваме резултати по време на пълнолуние.

По време на новолуние Слънце и Луна са в съвпад, когато съзнателно и подсъзнателно може да канализираме енергията си в една посока, която да ни носи новости.

Новолунието в Близнаци изглежда изключително неангажирано на първо време, защото светилата не са в аспект с други планети. Но за мен това новолуние има много подводни камъни, на които трябва да обърнем внимание.

Близнаци е знак, който е свързан с общуването, размяна на информация, кратките пътувания. Така и това новолуние може да отвори нова страница в общуването с околните. Самите ние ще сме склонни да се излеем, чрез приказки.

Новолунието в Близнаци ще ни помогне да изразим своето мнение.

Слънце и Луна са в хармоничен тригон с Хаумея във Везни. По натура Близнаци има склонност към бърза промяна на мнение, а аспект от Хаумея, която подтиква към още по-забързани новости, ще имаме възможност да общуваме на много и различни теми, да изменяме идеите си в крачка, да достигаме до нови такива.

Слънце и Луна са в секстил с Ерис и Юнона в Овен. Малко бунтовната същност на Ерис ще ни помага по приятен начин да излизаме от рамките на статуквото, когато заявяваме своите идеи. И да имаме нужната смелост да ги поддържаме, колкото и да са различни и разпилени.

Управител на Слънце и Луна е Меркурий, който транзитира през зодиакалния знак Рак. За мен той носи много повече информация за предстоящите разговори, които ще проведем.

Меркурий в Рак е богато аспектиран. Ще имаме своите чувствени моменти и нека се стремим към емоционална интелигентност, когато споделяме своите идеи.

Меркурий в Рак е в квадрат с Хирон в Овен, в опозиция с Кваоар в Козирог – новооткрита планета от пояса Кайпер, в квадрат с МакеМаке във Везни – новооткрита планета от пояса Кайпер. Получава се малко напрегната фигура – Голям квадрат.

Възможно е да си припомним отминали болки и да намерим по-добрите думички, за да споделим с околните за своите болезнени моменти. Това освобождаване от натрупаните болки е изцелително.

Меркурий в Рак и в конфигурацията Голям квадрат може да ни оставя усещането, че сме разпънати на кръст между болезнените отминали неизказани думички за новите начала, промените и израстването по пътя към по-емоционално и лично общуване с другите.

Меркурий в трудни аспекти към Кваоар и МакеМаке ще ни подтиква да споделяме за онези моменти, в които сме се чувствали далечни от другите, неинтегрирани в света на другите, когато е трябвало сами да творим своите идеи, без помощта на предците, околните. Ако е имало мигове, в които сме се чувствали аутсайдери и те са ни носили болезненост, сега е времето да споделим по един разумен и премерен начин за тези моменти. За да се освободим от натрупаното в нас напрежение. Все пак Меркурий в Рак е в знакова опозиция със Сатурн в Козирог. И ще успеем да изложим фактите, дори да сме една идея по-емоционални.

Преди известно време бях насочена от любопитко към астероид Минерва. Е, няма как да не отдам нужното за тази подсказка.

Астероид Минерва е също много деен участник в конфигурацията Голям квадрат, защото е в съвпад с Хирон в Овен и в квадрат към Меркурий.

Този астероид е свързан с познанието, мъдростта, закрилата, използването на стратегия. Но и изцелението, когато достигаме до мъдрост и сме готови да се регенерираме, за да се изцелим.

Минерва в съвпад с Хирон ще ни помогне да структурираме и анализираме своите болезнености. Да им придадем форма и достигнем до повече знания и мъдрост.

Новолунието в Близнаци може да е изключително изцелително за начина, по който комуникираме с околните. Ако си позволим да излеем по един разумен начин своите болки, които са ни разпъвали на кръст. Ако си позволим да поговорим и достигнем до нови идеи как бихме могли да изцелим тези болезнености, особено в общуването с другите.

Заради необременеността от аспекти към светилата, ще сме една идея по-близо до себе си, своята същност, когато обменяме идеи с околните.

Слънце и Луна в Близнаци са в квадрат и половина към Марс и Южен лунен възел във Водолей. Време е да намерим нужната сила в това напрежение, за да скъсаме с минали емоционални ранявания, които все ни притеглят към дълбините на отминалото време.

Пожелавам искрени, емоционални и структурирани разговори на всички. Винаги идва време, в което трябва да се освободим от болките от миналото, да поговорим по един разумен начин, да достигнем нов етап в общуването с другите и себе си. Искреността и мъдростта ще ни помагат този прелом в общуването да се осъществи.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на Вселената.

 

Свързани