Силен старт за Русия на световното :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
197
Добави коментар

Русия започна по най-добрия начин Световното първенство на своя територия. Възпитаниците на Станислав Черчесов победиха Саудитска Арабия с 5-0. Точни за „сборная“ бяха Газински, Черишев на два пъти,  Дзюба и Головин.

В седмата минута пред Русия се откри първата възможност за гол на това Световно първенство. Александър Самедов стреля в тялото на саудитски защитник от близко до вратата разстояние.

„Сборная“ продължи да натиска и само 5 минути по-късно водеше в резултата. След центриране на задната греда на Головин, Газински се извиси над всички и засече топката с глава в мрежата на Абдула Ал Маюф.

След 240 секунди Русия проведе добра атака от дясно, но ударът на Дзагоев срещна тялото на защитник на Саудитска Арабия.

Домакините владееха положението на терена, а саудитите контраатакуваха. Именно след контрадействия Ал Салави Отправи удар с глава, който мина близо до вратата на Акинфеев.

В 22-ата минута Алан Дзагоев бе принудително заменен от Денис Черишев поради травма в бедрото.

След смяната оборотите на игра намаляха и офанзивните действия пред двете врати загубиха остротата си.

След бърза атака Головин падна в наказателното поле на Саудитска Арабия, но реферът не отсъди дузпа. Отсъждането на Нестор Питана може да породи дискусии за своята правота.

Грешки при изнасянето на топката белязаха първото полувреме за „зелените соколи“ и именно след такава Русия удови преднината си в 43-тата минута. Денис Черишев, който се беше появил в игра само 20 минути по-рано, се възползва от подаване в наказателното поле, финтира саудитски защитник и не остави шансове на Ал Маюф с прострелен изстрел. Това беше и последното по-интересно положение до началото на почивката.

В началото на втората част „сборная“ продължи да владее положението на терена, но първата по-опасна възможност се откри пред вратата на Акинфеев, след като Ал Джазим не успя да засече паралелно на гол линията подаване.

В 70-ата минута резултатът стана класически. Снажният нападател на Зенит Артьом Дзюба отбеляза с едно от първите си докосвяния, след като бе влязъл в игра, броени секунди преди да вкара с глава топката в мрежата на Саудитска Арабия. 3-0 за Русия.

Денис Черишев вкара второто си попадение в мача и общо четвърто за „сборная“ с прекрасен гол, с което подпечата разгромната победа на Русия на старта на Мондиала, 4-0.

Това не беше всичко в двубоя, като Головин ознаменува добрата си игра с гол от фаул в последните мигове до последния съдийски сигнал. 5-0 за Русия и мечтан старт на първенството за отбора домакин.

РУСИЯ-САУДИТСКА АРАБИЯ 5:0

Юри Газински 12′

Денис Черишев 43′

Артьом Дзюба 71′

Денис Черишев 90′

Александър Головин 90′

жълти картони: Александър Головин (Русия), Таисир Ал-Джасим (Саудитска Арабия)

стадион „Лужники“, Москва: 78 011 зрители

главен съдия: Нестор Питана (Аржентина)