Прогноза за Франция – Австралия: Петлите няма да имат затруднения

1
137
Добави коментар
betreview
betreview

В събота на обяд един от основните кандидати за титлата на Световното първенство – Франция, стартира своята кампания на руска земя. “Петлите” излизат от 13:00 часа срещу отбора на Австралия на стадиона в Казан в търсене на комфортна победа за начало. Селекцията на Дидие Дешан е абсолютен фаворит в двубоя и всичко различно от убедителен успех би било сериозна изненада.

Състоянието на Франция

След като загубиха финала на Евро 2016 пред собствените си фенове, французите стартират Световното пределно амбицирани да се реваншират. Списъкът с 23-ма футболисти на “петлите” изглежда респектиращо, а класата и талантът в тима са в изобилие. Дешан има богат избор от равностойни футболисти и спокойно може да варира стартовите 11 и схемата на игра. Очакванията са атаката на тима да е изградена от триото Мбапе – Гризман – Дембеле, а в халфовата линия да действат Погба, Канте и Толисо. В защита проблеми с леки контузии имат Джибрил Сидибе и Самуел Юмтити, поради което в игра може да видим Преснел Кимпембе и Бенжамен Павар.

Франция преодоля квалификациите без особено затруднения, финиширайки на първо място в група А пред тимовете на Швеция, Холандия и България. “Ле блю” записаха 7 победи, 2 равни и само 1 загуба от Швеция в 10-те си мача. В последвалите контроли тимът на Дешан падна от Колумбия с 2:3 преди да се върне на победния път с успехи над Русия (3:1), Ирландия (2:0) и Италия (3:1). Последната проверка на “петлите” завърши с изненадващо реми срещу САЩ 1:1.

Състоянието на Австралия

Австралия бе сред последните отбори, класирали се за Световното първенство в Русия. “Кенгуратата” преодоляха два баража, елиминирайки последователно Сирия и Хондурас. Ключово за успеха им се оказа попадението на неостаряващият Тим Кейхил в продълженията на реванша срещу Сирия. Сега 38-годишният нападател отново е в състава на Австралия и ще търси попадение на 4-то поредно Световно първенство. Ако успее да го постигне, Кейхил ще влезе в елитната компания на легенди като Пеле, Мирослав Клозе, Уве Зеелер и Кристиано Роналдо (след вчера). Най-вероятно обаче ветеранът няма да започне като титуляр срещу Франция и ще чака своя шанс от резервната скамейка.

Другата ключова фигура в състава на Австралия се очертава да бъде халфът на Хъдърсфийлд Арън Моой, който ще дърпа конците в средата на терена. “Кенгуратата” разполагат и с други качествени състезатели в предни позиции като Том Рогич (Селтик) и Матю Леки (Херта Берлин), но проблемът на тима е във фаза защита, където често се допускат лесни голове. Едва ли селекционерът Берт ван Марвайк ще успее да намери решение на проблема точно срещу Франция.

Очакванията към мача

Най-вероятно Франция ще наложи натиск от самото начало и ще потърси ранна развръзка в двубоя. Класата на “петлите” чувствително надвишава тази на австралийците и атакуващата мощ на тима от Европа ще се окаже твърде сериозна за техния противник.

Прогноза: Франция -1.5 на Хендикап

(Победа за Франция с 2 или повече гола разлика)

 Зареждане …

Франция – Австралия: Петлите няма да имат затруднения 16 юни 13:00 ч. – Група C – пряко по BNT1 и BNT HD

5 (100%) 1 vote

Свързани статии