Япония стартира с победа на световното :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
266
Добави коментар

Япония започна с изненадваща победа участието си на Мондиал 2018. В двубой от група „H“ футболистите от страната на изгряващото слънце се наложиха с 2:1 над Колумбия. Това бе първи успех за японците на световно първенство от 8 години насам.

Мачът започна кошмарно за колумбийците, които още в 3-ата минута останаха с 10 души на терена. Червен картон получи Карлос Санчес, който спря с ръка в наказателното поле удар към опразнената от Давид Оспина врата. Така той стана първия футболист отстранен принудително от терена от старта на Мондиал 2018 . До тази ситуация се стигна, след като Юя Осако остана очи в очи със стража на Арсенал, който спаси, но последва добавката на Кагава, която бе спряна с ръка и словенският съдия Дамир Скомина отсъди дузпа.

Шинджи Кагава стреля от бялата точка в средата на вратата и даде аванс на своя тим.

В 12-ата минута Радамел Фалкао получи шанс да стреля от въздуха след дълго подаване, но Еджи Кавашима спаси. Вратарят на Япония стана най-възрастният футболист, играл за родината си на световно първенство. В момента Кавашима е на 35 години и 91 дни.

Макар и с човек по-малко, колумбийците успяха да изравнят резултата в 39-ата минута. Хуан Кинтеро успя да изненада Кавашима с хитро изпълнение по земя от пряк свободен удар.Топката мина под стената. Вратарят хвана топката, но тя вече бе преминала с пълния си обем голлинията.

Осем минути след подновяването на играта Осако се освободи от защитник в наказателното поле и стреля, но Давид Оспина спаси. Три минути по-късно пък Такаши Инуй отправи техничен удар и отново Оспина се справи. Малко след това и Мая Йошида засече топката с глава, но стреля неточно.

Последва нов пропуск, като този път Хироки Сакай в 72-ата минута стреля от добра позиция, а Давинсон Санчес подложи крак и изби в ъглов удар. Резервата Кейсуке Хонда центрира, а Юя Осако скочи между трима защитници и с глава прати топката в мрежата.

Колумбия реагира веднага и в 78-ата минута Хамес Родригес бе много близо до изравнителен гол. Той получи пас в наказателно поле, но ударът му бе блокиран с решителна намеса на Нагатомо.

До края на мача колумбииците не успяха да сътворят нищо по-интересно и „самураите“ се поздравиха със заслужена победа.

От 18.00 часа е вторият мач от група „H“ между отборите на Полша и Сенегал, който затваря първия кръг от груповата фаза.Срещата ще се играе на „Откритие Арена“ в Москва.