БСП предлага: Без лятна ваканция за депутатите :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
127
Добави коментар

Депутатите – без лятна ваканция! За това ще настоява БСП, закани се лидерът на червените Корнелия Нинова.

Причината – необходимостта парламентът спешно да приеме пакета законопроекти за хората с увреждания. Според БСП те ще отлежават чак до септември, ако ваканцията не бъде отменена.

Не се знае, обаче дали инициативата ще срещне подкрепата на останалите парламентарни групи. Отделно социалистите обвиниха управляващите, че нарочно „тупат топката”. БСП настоява, че проблемите на децата с увреждания е можело и трябвало да бъдат решени още през лятото на миналата година.

„Никаква ваканция за парламента това лято! Не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките с децата да лежат по жълтите павета. Не е човешко. Да не говорим, че не е морално и изобщо не е нормално. Внасяме предложение – без лятна ваканция, правителството до края на юли да внесе закона, август да се гледа, да се реши проблемът на тези хора, да се вдигнат палатките и да се почувстват спокойни”, заяви Корнелия Нинова.