Марихуаната – продажбата на децата ни на сатаната или духовната разруха на човечеството

1
96
Добави коментар

Марихуаната – продажбата на децата ни на сатаната или духовната разруха на човечеството

„Лъжа и робство на тая пуста земя царуват.“Христо Ботев

         От лъжите за лечебната сила на марихуаната и милостта към страдащите от тежки заболявания до разрешението за употребата ѝ за разлекателни цели минаха само няколко години. Какво са за времето 10 или 50 лета? Много са за човеците, живели през тях, развили се от деца, юноши до възрастни индивиди. И ето дойде „Видов“ ден – Канада легализира марихуаната за деца! Отново се тръгна с повтарящото се лицемерие за лечението на подрастващите, независимо, че пушенето не може да се направи на дози като лекарствата или билките, независимо, че белият дроб изисква за работата си чист въздух и във света са въведени показатели, които не трябва да се нарушават, независимо, че в света са въведени изисквания за колите и производствата да намалят вредните вещества, които се отделят при работата им. Парадоксална е забраната за пушене на тютюн на работното ни място, в институции и заведения за хранене и развлечения, а марихуаната – разрешена. Показателно е, че в една Европейска страна, богата страна, която не се нуждае от данъците и акцизите на конопа, за да се повиши материалното състояние на населението, в която е забранено пушенето на тютюн в институции, заведения и училища, учители и ученици пушат канабис заедно през междучасията. Какво е състоянието на тези учители и ученици след това? Българският народ със своята хилядолетна история, за разлика от „младите“ европейски нации, е казал много мъдрости и една от тях е: „Сън те лъже!“.  Много точно определение за възможностите на тези учители да преподават, изискват и учениците да възприемат и усвояват знания – „Сън те лъже“. От светите братя Кирил и Методи, от светите им ученици – Климет, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий до училища, в които деца и учители да пушат марихуана  заедно в междучасията. Ето това е истинска духовна разруха. Знам, че тези, които се борят неистово за дяволската съблазан – наркотиците, тези, които замениха свещения призив „Свобода или смърт“ със „Свобода за конопа“, за  да бъде узаконен, веднага ще проявят своята лукавост и ще започнат да обясняват, че е само за болни деца, да се лекуват, а за развлекателни цели – само за възрастни. Фактите, обаче, са факти и то не зад океана, а в сърцето на Европа. Не сме „слепци с очи“. Съседните ни държави бързат да бъдат в крак с наркомафията, която плаща солидни подкупи за легализацията на конопа и уверено вървят по послания с „добри намерения“ път от Канада. Нито в Канада, нито в другите държави, „спасили“ конопа, е намаляла употребата на тревата, нелегалното ѝ производство и пласиране или са спрели катастрофите вследствие на напушени шофьори. Този път, както винаги, води в Ада – съсипани живот, здраве, професионална реализация, морална деградация.

        Майки и бащи, които обичате искрено своите деца, в света има толкова много болести, които унищожават подрастващите, не позволявайте алчността на политици и наркомафия да съсипе и здравите ни отрочета, да ги обрече на робството на наркотиците, което е не само физическо, но и духовно, чрез което подаряваме синовете и дъщерите си на сатаната. Българите са вървели винаги по свой и при това истински духовен път, независимо дали са били със своя или под чужда държавност. Дошло е „време разделно“ и трябва отново ние на Балканите да защитаваме истината, която е единственото спасение за всички нас.

       На 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици през 1996 г.  ирландската журналистка Вероника Герин е убита. 

       Поклон пред паметта й!

Д-р Теменужка ЛюбеноваПредседател на ОбСНВ Благоевград