Вижте как изглежда най-малката семейна къща – само 15 кв. м. (СНИМКИ)

1
151
Добави коментар

В днешното забързано ежедневие, което буквално не оставя на човек възможност да си поеме дъх, понякога у него възниква мисъл да спре и да се усамоти на някое тихо място, където просто да подиша чист въздух и да си почине.

Семейство от американския щат Върмонт е успяло да осъществи съкровената мечта на мнозина – да си построи къща в гората, независимо от малката площ – едва 15 кв.м.

Цялото семейство е вложило творчество и любов в строителството на общия им дом на невероятно красиво място в гората. Ден след ден те, главно със собствени сили, са успели да построят миниатюрната къща. Използвали са предимно естествени материали, за да не бъде имотът в „дисбаланс” с околната среда. Тъй като къщата е изключително малка семейството е решило тя да бъде на два етажа. До втория етаж се стига посредством дървена стълба. Там се намира спалнята с малки прозорчета и голямо легло.

Независимо от малките размери на къщата на първия етаж има всичко необходимо за комфорта на обитателите му – дневна, трапезария и кухня. Благодарение на големите прозорци помещенията са добре осветени от естествена светлина. Кухнята е малка, но в нея има всичко необходимо, за да се приготви вкусен обяд.

Голямата тераса с летни мебели придава още по-голям уют на къщата. Няма нищо по-хубаво от това в прохладната вечер човек да седне с книга в ръка, да си почине или просто да се радва на липсата на градска суета.

Ако се погледне отдалеч на тази къща, то тя изглежда много малка и все едно е излязла от приказките.

loading…