Русия спечели волейболната Лига на нациите :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
249
Добави коментар

Руският национален отбор по волейбол вдигна трофея в първото издание на турнира Лига на нациите. „Сборная“ бе категорична във финалната битка и победи Франция с 3:0 (25:22, 25:20, 25:23) гейма.

Лигата на нациите е турнир, който наследи Световната лига. С трофеите от предходното състезание, руснациге имат 4 купи, а победата във финалния мач е първа за отбора от 2013 г. насам.

Финалът се игра във френския град Лил, но дори препълнените трибуни на стадион „Стад Пиер Мороа“, който бе превърнат във волейболно игрище, не помогнаха на „петлите“.

Руснаците доминираха и през трите гейма и стигнаха лесно до победата.

Най-резултатен в мача за златните медали стана Максим Михайлов с 19 точки, а още 12 добави неговият съотборник Дмитрий Мусерски.  За „петлите“ Ървин Нгапет отбеляза 16 точки.

На трето място в надпреварата остана отборът на САЩ, който победи олимпийските шампиони от Бразилия също с 3:0.

Българският отбор не се класира за финалния турнир, но запази мястото си в елита и остана на 11-о място в крайното класиране.

Лигата на нациите бе своеобразна генерална репетиция за отборите преди старта на световното първенство през септември. България ще бъде домакин на турнира, заедно с Италия, където ще се изиграят решителните срещи.