Студент създаде робот хибрид който ще обикаля земята безкрай , заплашени ли са хората ?

3
152
Добави коментар
master
master

Share
Tweet
Share
Share
Email

Тази налудничева идея хрумнала на млад студент по роботика в университета . Той искал да създаде и обучи робот който чрез изкуствен интелект и обикновенни серво мотори и панели за акумулиране на енергия да успява да оцелее без намесата на хората . Тази идея се харесала на неговия ръководител и участвали в конкурс между училищата в техния град  и спечелили , така получили възможност да реализират робота и той вече е реалност .

Оцеляващия робот получил име Morphexx

Удивителния робот може да събира слънчева светлина за да зарежда батериите си а също така да ползва реките както и каманите и дърветата да създава кенетична енергия от която да се захранва . Дизайнерите на логиката споделят че роботът винаги ще се опитва да намери още енеригия с която да продължи своето патуване . Той няма крайна цел а само инструкции да се движи по линята на екватора  .  Иновативния робот може да плува и да се гмурка , да върви по сушата  в температура от -20 до + 120 градуса по целзии .

Техническите харектеристики на Morphexx са публикувани в интернет но последния ъпдейт е от преди 2 години , което ги прави непълни според последните подобрения напраени на скоро , съобщават говорители на университета .

Големината на оцеляващия робот е 30 см в радиус. и представлява сфера с формата на топка покрита с люспи от метал с формата на лопатки. Това съоражение се движи посредством изменяне на тежеста вътре в сферата , когато е в покой изпозва събраната енергияр за да я  разреди в точния момент създавайки нужната кенетична енергия  , може да ходи да пълзи и дори да скача споменават някой от разработчиците в туитове те си .

Вече в интернет има цели движения против този и всички останали подобни на него изкуствени същества които ще бъдат пуснати без контрол и възможност да бъдат спрени .

Видимо е и отношението на големите компании които вече изтриха видеата и съдържанието с проекта на учените от Партизнаския  научен институт “ПНИ”

Някои сайтове обявиха ,че дават награда за този който залови дрона на университета , работещ или не .

наградата е 10 000$ се споменатва в местна новина от преди 3 дни .

 

Това са снимки от ранните версии на проекта от преди 2 години.