Търсят се 60 дегустатори на Nutella :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
137
Добави коментар

„Търсим 60 сетивни хора за дегустация на сладкарски изделия“. Това гласи малка обява, публикувана от италианската група Ferrero. Накратко, ако искате да станете дегустатор на Nutella, сега е моментът, пишат италиански и западни издания.

Групата Ferrero наистина търси 60 дегустатори, за да тества различните си продукти. Четиридесет души ще бъдат избрани и ще се възползват от платеното обучение.

Обикновено тази дейност се извършва от вътрешния персонал на компанията. Но този път тя иска мнението на „нормални“ хора. Групата заявява, че иска да работи с „хора, които биха искали да се научат да опитват какао, лешници и други сладкарски полуфабрикати“.

По време на обучението кандидатите ще се научат да „възпитат чувството за мирис и вкус и да подобряват способността си да изразяват това, което възприемат по време на дегустации“.

Работата ще се състои от тестване на продукти 4 часа седмично в Alba, Италия, в седалището на Ferrero. Тя е на непълно работно време и може да се съчетае с друга работа, подчертават от компанията.

Тримесечният курс започва на 30 септември.