ЦСКА без Бодуров и Малинов за 3 мача в евротурнирите :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
207
Добави коментар

ЦСКА няма да може да разчита на Николай Бодуров и Кристиян Малинов за следващите си 3 мача в евротурнирите. Това съобщават от УЕФА след запитване от страната на „24 часа“. Решението на световната футболна централа не е официално оповестено все още, но  „червените“ знаят за него от петък (27 юли).

Санкцията е наложена заради боя, в който участваха футболисти на ЦСКА и на латвийския клуб „Рига“, след като „червените“ победиха съперника си след изпълнение на дузпи в реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Съдията Фуркат Атажанов показа червени картони на Бодуров, Малинов, Володимир Байенко и Богдан Ващук. Администраторът на ЦСКА Димитър Вутов е наказан за 3 мача, а кондиционният треньор на „Рига“ Томас Нойберт, е санкциониран с два.

За инициатор на мелето се посочва Николай Бодуров. Решението може да бъде обжалвано, като „червените“ имат 5 дни да се запознаят с мотивите на УЕФА.

Двамата футболисти на ЦСКА вече изтърпяха един мач наказание, което означава, че няма да играят и в реванша срещу „Адмира Вакер“ в Австрия, както и в евентуален първи мач от третия предварителен кръг.