БДЖ отбелязва Деня на железничаря :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
177
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Традицията за неговото честване датира от средата на миналия век

Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията за неговото честване датира от средата на миналия век, припомня БГНЕС.

Изборът на деня, в който се отбелязва професионалният празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в началото на м. август през далечната 1888 г. железопътната линия Цариброд-София-Белово е открита за международни превози, като същевременно държавата откупува и линията Русе-Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските Държавни Железници.

От началото на 2018 г. до настоящия момент за проявен висок професионализъм, бдителност и навременни действия са наградени редица локомотивни машинисти, работници по ремонта в локомотивните депа, служители на превозни бригади в пътнически влакове и служители по експлоатация на товарните превози.

По повод Деня на железничаря мениджърският екип на „Холдинг БДЖ” ще връчи плакети и парични награди на 36 служители, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози, съобщиха от ръководството на националния железопътен превозвач.