КАЗУСЪТ „ОЛИМПИК“:ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПОМОГНЕ НА ОЩЕТЕНИТЕ С НАЕМАНЕТО НА АДВОКАТСКА КОМПАНИЯ

1
122
Добави коментар

Прокуратурата и ДАНС проверяват Комисията за финансов надзор, заради фалиралата застрахователна компания „Олимпик“. В Министерския съвет се проведе среща при премиера Борисов на финансовия министър и председателя на Комисията за финансов надзор.

Казусът „Олимпик“ става все по-заплетен. Държавата щяла да помогне, но не с пари, а като помогне на ощетените граждани с наемането на адвокатска компания, която да ги представлява в Кипър. Министър Горанов обяви като спекулация слуховете, че ще се вземат средства от гаранционния фонд, за да се раздадат на застрахованите в „Олимп“.

Според министър Горанов бездействието на Ралица Агайн е в основата на събитията, затова той поиска оставката й. Правителството обаче не може да уволни Агайн, защото тя е назначена от НС.

„Ние ще настояваме за това г-жа Агайн да освободи поста си“, категоричен бе Горанов. 

Рано сутринта недоволни граждани протестираха заради бездействието на КФН. 

Протестиращите заявиха, че е възможно протестът да се премести пред МС.

Казусът предизвика много дебати в обществото. Днес ще се срещнат Екатерина Захариева и посланикът на Кипър. Ако дружеството бъде обявено в несъстоятелност, българските граждани ще могат да потърсят обезщетение от гаранционния фонд на Кипър.Източник:https://www.bgonair.bg/

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/bulgaria/2018-08-20/kazusat-olimpik-darzhavata-shte-pomogne-na-oshtetenite-s-naemaneto-na-advokatska-kompaniya