Montale – ориенталско докосване от Париж

3
210
Добави коментар
zakluch

Montale – ориенталско докосване от Париж

авг. 23, 2018devaЗавладяваща, Здрава, Интимна, Красива

Pierre Montale е френски парфюмерист, който дълги години живее в Саудитска Арабия, където създава парфюми за кралското семейство, известни личности и дори лимитирани серии за младоженци. Пленен от Ориента и неговото мистично ухание, той решава да го представи на Западния свят и завръщайки се в Париж през 2003 г., открива своята парфюмерийна къща – Montale.

Парфюмите Montale са интензивни и дълготрайни, създадени от висококачествени суровини и представени в специални алуминиеви флакони, които предпазват есенциите от светлината. Основните им компоненти са различни сортове дървета като тамян, кедър, сандалово дърво, както и цитруси, ванилия бурбон и красиви цветя,  включително и българска роза. Специално място във всеки аромат, заема и загадъчното агарово дърво известно още като алоево дърво, а в арабския свят – като oud или oudh. То е ценно тропическо дърво от рода Aquilaria, виреещо в Индия и Югоизточна Азия. Неговата благоуханна смола се извлича, когато е заразено с плесен, а стойността й е изключително висока – 1,5 пъти над тази на златото.  Затова агаровото дърво често го наричат „черното злато“ или „дървото на боговете“, а ароматът му не може да се сравни с никоя друга дървесина. Той е многопластов и богат на нюанси, мистичен, съблазнителен и опияняващ, а парфюмите, в  чиито съставки е – предизвикват усещане за блаженство и дълбоко вътрешно спокойствие, усещане за Нирвана!

Първата линия Montale излиза на пазара през 2005 г. и включва парфюмите:

унисекс – Aoud Lime, Attar, Intense Tiare, Orient Extreme, Royal Aoud и Sweet Oriental Dreams;
дамски – Powder Flowers и Aoud Rose Petals;
мъжки – Wood and Spices.

Всеки един от тях носи духа на Ориента, а уникалният им аромат – превръща дебютът в изключително успешен. През следващите години, марката затвърждава своите позиции с нови серии, а парфюмите й се превръщат в едни от най-търсените от ценителите на луксозните аромати. И до днес, Pierre Montale участва лично в създаването на всеки един от тях!

 

Рейтинг

Продукт

5 based on 6 votes

Brand Name

T-shop

Марка

Парфюми и бижутерия

Посетители:
68