Животът не струва пари & Тя е моя

1
146
Добави коментар
Ciela.com
Ciela.com

„Животът не струва пари“ Кое е най-важното в живота? Заблуда ли е, че това са парите? Ако е така, защо тогава се стремим така настървено към тях? И какво трябва да ни се случи, за да изживеем катарзис? На всички тези въпроси търси отговор Иво Христов в своята новела.

Действието се развива увлекателно и напрегнато, сюжетните линии се преплитат, но накрая от различните сблъсъци и битки излиза само един победител. А големият въпрос, който го вълнува, е струвало ли си е всичко, през което е минал, след като вече е дълбоко убеден, че животът не струва пари.

Кой е всъщност този победител? А в разказа кое побеждава: доброто или злото? Ще разберете едва след като съпреживеете дълго преследване из щата Невада, както и множество обрати, провалени планове, разменени самоличности, разбити илюзии и безброй перипетии.

„Тя е моя“ Една история за любовта и на какво е готово едно момче за да плени сърцето на едно момиче.

Едно момче твори в името на своята първа обич. Едно момиче започва да се влюбва чрез думите, които ѝ посвещава, осъзнавайки кои са важните неща в живота. Могат ли думите да породят любов? Ще успее ли крехкото прекрасно чувство между двамата да оцелее в сблъсъка с престъпен ум, белязан от пагубна страст и мисъл за отмъщение? Или това ще промени живота им завинаги. Какво се крие понякога зад магическите и иначе тъй вълнуващи думи: „Тя е моя?“

На тези въпроси ни дава отговор един писател, който почти на възрастта на своите герои. В третата си поред книга младият автор Иво Христов отново с необичайна вещина ни въвлича в един водовъртеж от емоции и динамични ситуации и ни държи в напрежение и страх с всеки ред на творбата си. Обич, страст, омраза, жажда за мъст се преплита в миналото на един мъж и го тласкат към лавина от престъпления, от които изходът е ужасяващ.