Най-добрите изпитани бабини съвети – в църква никога не се ходи с тези неща, вкъщи трябва да имате тези съставки за пари и…

1
174
Добави коментар
slavchev
slavchev

Поверия и изпитани бабини методи ще извадим от овехтелите бабини тефтери. Бабите обичат да мърморят: казват, че младите хем са учени, хем не знаят някои прости и елементарни неща.

Някои поверия биха могли да изглеждат остарели и смешни, но въпреки това те са в сила и до днес. Никой с времето не може да отмени народната мъдрост и поверия.

Ето кои са те:

Ако спите с главата на север: това е здраве, добри сънища и други подобни. Ако е на юг: това води до сънливост, раздразнителност и загуба на цвят на лицето. . Да се спи с главата на запад, не трябва – много заболявания. За да се гарантира, че младоженците ще имат добър живот, е желателно преди сватбата да се сложат през нощта в обувките дафинови листа и клонки офика. Преди да се откъсне офика, е нужно да се харесат клонките, както и без причина офика не бива да се отчупва – може да бъде на нещастие. На сутринта дафиновите листа и клонките офика, трябва да се махнат и когато се изхвърлят – да се поиска прошка от тях.

За да се възстанови хармонията в семейството, необходимо е да направите икебана: от седем скилидки чесън, 7 дафинови листа (те привличат хората), няколко дъбови клонки (това е на дълголетие), детелина (срещу магьосничество и демони), розмарин (помага за откриването на болести и черна магия), пепел (пази от змей и магьосници), офика (носи щастие в дома). Можете да добавите и други магически растения.

Сватбен пръстен не бива да се губи и на никого не се дава. Ако го загубите – развод, а ако го дадете да го мерят – съпругът ще ви изневери.

Да се дават пари на заем или нещо друго, в понеделник – не бива, тъй като през цялата седмицата ще имате загуби, а този който е взел през цялото време ще има една добра седмица и печалби. По време на почивните дни – няма значение. В захвърлените вещи се заселва зъл дух, нещата е необходимо да се поставят да висят.

По време на месечния си цикъл жената не бива да готви, защото става предаване на болестта и в двете посоки. Да лекува също не бива. По това време е добре да се пие чай от липа, бреза, върба.

В ковчега на починалия трябва да се сложи шапка и въобще всичко, от което той се нуждае или това, което той е обичал. Ако това не бъде направено на време е необходимо да се закопае в гроба, по всяко време или да се раздаде на бедните.

В църквата трябва да се ходи без шноли и щипки за коса, за да се приеме добре духовната енергия.

Според народните поверия, не изхвърляйте подстриганата коса и отрязаните нокти, те трябва да се закопаят. Старайте се чужд човек в дома ви да не реше косата си, тъй като оставените чужди косми притеглят енергията към своя собственик.

Да се гадае може и на домино, но само във вторник и четвъртък. Доминото – това е звездно гадаене. За гадаене ви е нужен набор от черни и бели плочки от домино.

Който се занимава със спиритизъм – планетите не му прощават – духът боледува.

В дома не е необходимо да има паяци, особено черни (в тях се заселва душата на черен магьосник). Паякът – това е присъствието на злия дух в къщата. Необходимо е да се обират паяжините, най-добре с клонки от върба и да се изхвърлят навън от къщата. Паяците не бива да се убиват, те трябва да се вземат с нещо и също да се изнесат извън дома.

Безплодие – носете ленена риза (помага за всичко). Поставете да расте в спалнята ви фикус и се грижете за него като за дете. По Коледа запалете свещ, която да гори до сутринта и помолете Дева Мария да ви дари с дете.

Бременна жена не бива да носи пола над коляното – ще се роди болно дете. Да носи поли под коляното.

Когато се приготвя храна, трябва първата лъжица да се сипе в чиния и заедно с дървена лъжица да се остави до вечерта. Това е храна за астралните същества и феите.

“Отче наш” има сила, ако се чете 7 пъти или 108 пъти.

Отивайки на църква, преди да влезете, поискайте прошка от Бога, преминавайки през входа се огледайте, купете 40 свещи и запалете за всички онези, за които се сетите, а последната – за Богородица. Останалите свещи занесете вкъщи, една от тях сложете на прозореца, за да изгори до края. Запалете друга свещ, преминете отвъд прага и прекарайте свещта в левия ъгъл на вратата от долу нагоре, а след това влезте в стаята и направете същото. Загасете свещта само с пръсти или с кръст. Вратата трябва да се почиства всяка седмица.

За работа можете да отделите мястото (да се прочете молитва за прочистване) и след това да бъдат пуснати пациентите там през деня. Това място ще бъде оздравително.

Петък е дяволски ден, също и нощта. Нищо не трябва да се започва да се прави – няма да има успех.

След сън ръцете е необходимо незабавно да се измиват, тъй като когато заспиваме, нечистият дух се прилепва към нашите ръце и все още е там. Лицето трябва да се измива, без да докосвате очите. Когато се миете концентрирайте мислите си върху усещането за свежест, което ви дава водата и кажете: “Нека Божията любов озари лицето ми, нека по време на измиването на моето физическо лице да бъде измито и духовното ми лице в името на безсмъртието и вечната любов към безсмъртието и вечната мъдрост, в която ние живеем и съществуваме. Нека тази вода ме очисти от всички нечистотии.”

Бързите и резки движения ви изваждат от душевно равновесие, водят ви към безпорядък, който се проявява дори на лицето ви. На емоционално ниво частиците са свързани много фино и този ред не бива да се нарушава.

Ако оставате в леглото дълго време, давате възможност да се прокрадне път към психически усложнения на здравето. Ставайте от леглото, с лице към стаята и стъпвайки с десния крак. Тогава денят ви ще премине спокойно.

Необходимо е да сте в леглото даже и 1 минута преди полунощ. В противен случай вие си лягате заедно с дявола.

Нощницата или пижамата трябва да са с ръкави, които да покриват раменете ви (защита от нощни същества).

Сутрин, измивайки ръцете си е добре да измивате и раменете си.

Седем страсти, които водят до заболявания: 1) Обилна радост – инфаркт 2) Постоянна скръб – белодробна болест 3) Гняв – чернодробно заболяване 4) Завист – увреждане на черния дроб и бъбреците 5) Плачливост – поражения на сърдечната обвивка 6) Страх – поражение на жлъчния мехур, захарен диабет 7) Безгранична грижовност – поразяване на слезката.

Причина за заболявания според някои поверия – трите зли чувства: алчност, гняв и невежество.

Източник: За жената

Свързани