Няма предпоставки за предсрочни избори,опитите на БСП са „подривна дейност“

1
216
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Грешка би било да се сменят тримата министри (Нанков, Московкси и Радев – б.р.), но фаталният инцидент край Своге, при който загинаха 17 души, а 21 бяха ранени, преобърна мнението в държавата.

Възможно е да има промени, но критичността към работата на министрите не е отсега, а е в момента, когато ГЕРБ влезе в управлението. Това обяви началникът на кабинета „Борисов“ Румяна Бъчварова пред bTV.

Няма предпоставки за предсрочни парламенатри избори, увери тя и напомни на БСП, че сегашното правителство е законно избрано, с мнозинство.

Бившият министър на вътрешните работи оцени опитът на червените да свалят правителството като „подривна дейност“.

Бъчварова обясни, че на утрешния коалиционен съвет се очаква да се обсъдят оставките на тримата министри, но по думите й коалиционните партньори виждат по друг начин нещата и те търсят възможност да се преосмислят оставките.

Бъчварова изрази надежда на утрешния коалиционен съвет опитът и разумът на управляващите да надделее и да се вземат правилните решения.

„Коалиционните партньори виждат повече възможности, отколкото необходимост от промяна в подадените оставки“, отбеляза Бъчварова и допълни, че не се знае кой от министрите ще остане или не.

Бъчварова обясни, че оставката е не само личен акт, а и политическата преценка е друга и няма лошо да се чуват различни аргументи. Тя припомни първото управление на премиера Борисов, при което динамиката на министрите не е бил толкова съществен проблем, а по-важна в случая е посоката на политиката.

„Кое остава от политиката и кое дава смисъл от нея е най-важното“, изтъкна началникът на кабинета „Борисов“.

Румяна Бъчварова отрече категорично тя да бъде следващия вътрешен министър и новият български посланик в Израел.

Запитана актуална ли е оставката на министърът на туризма Николина Ангелкова и близка ли е тя до Ветко и Маринела Арабаджиеви, тя обясни, че работата на Ангелкова се обсъжда, но досега не е поискана нейната оставка от премиера Бойко Борисов.

Вицепремиерът Валери Симеонов няма собствена администрация и трябва да помисли добре дали иска да заеме пост в Министерство на туризма или не, констатира Бъчварова.

Правителството работи много добре, увери Бъчварова и добави, че е започнал един процес, който да оцени докъде е стигнало управлението на властта в развитието на страната.