Мирела Демирева – родена да побеждава умно :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
146
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Лекоатлетиката гостува в „Тази неделя“ по bTV

Сребърната медалистка от европейското първенство по лека атлетика в Берлин Мирела Демирева изуми целия спортен свят с тактиката си в сектора за скок височина. На шампионата в германската столица тя пропусна две височини, след което преодоля 200 см, а умният й ход бе възнаграден със сребърно отличие.

„Винаги гледам да опростявам нещата. Цяло лято се подготвях за Берлин, но никога преди не съм пропускала две височини“, сподели лекоатлетката в студиото на „Тази неделя“.

я разкри, че личният й треньор винаги я оставя сама да взима решенията.

„Приемам съвети, но винаги сама взимам решенията, защото само аз нося отговорност за тях. От много малка не искам съвети от родителите си относно спорта, защото за мен е важно да разчитам на тях като на родителите и вкъщи всичко да е наред.“

Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 се върна и към най-тежкия момент в кариерата си.

„Най-трудно ми беше след операцията на глезена през 2008 г. Това е част от спорта, но понякога просто не издържаш физически или дори психически. Тогава ми казаха, че може би няма да скачам отново“, каза тя.

„За мен високият скок е изкуство, творба. Той носи смисъл, провокация и красота“, добави Демирева.