Черно, синьо и огромни флорални мотиви в интериора тази есен/зима

1
344
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Новият сезон вече чука на вратата. По-малко от две седмици ни делят от началото на астрономическата есен, която ще настъпи на 23-ти септември сутринта, в 01:54 часа българско време. По традиция преходните сезони са времето, когато запрятаме ръкави и се заемаме с основно почистване и разместване на дома. Днес сме Ви подготвили подборка от най-горещите модни тенденции в сферата на интериора през есента и зимата.

За втора поредна година интериорът през студените месеци е решен предимно в тъмни нюанси. На преден план идват богато и дълбоко черно, кадифено моряшко синьо и тъмно, графитено сиво. Те се съчетават с богати златни и медени нюанси, металически отблясък, кожа и натурални материали.

На преден план тази есен/зима изненадващо излизат и… флоралните мотиви. Макар те да са типично пролетен мотив, сега те се прераждат, но в по-драматичен формат – в огромни размери и в по-мрачни нюанси. Цветя и дори тропически растения “разцъфват” както по стените, така и по дамаските и текстила.

Традиционно, есента се обагря и с богатите и сочни златисти и медени нюанси – керемида, топъл клен. Те се комбинират с кремави и сиви фонови цветове, естествени материали. Платовете и аксесоарите са текстурни, с нестандартни форми и релефи.

Другият особено актуален тренд е пътешественикът без багаж – винтидж мотиви, традиционни картини и елементи, често ръчно изработени, от естествени материали, с етно привкус, но без доминиращ характер.