Топ сладкото тази година- не може да не си направите поне няколко бурканчета за зимата

1
116
Добави коментар
slavchev
slavchev

Искате ли да запазите сливите необичайно вкусни за зимата?

Представяме ви рецептата за невероятен конфитюр от сливи с орехи. Вашите гости не само ще си ближат пръстите си, но и празен буркана ще оставят. За палачинки, сладкиши, филийки или за каквото се сетите … Вкусът е неописуем! Сладкото ще стане по- вкусно, ако използвате сливи от тъмни сортове и е по-добре плодът да е доста узрял, лесно се разделя костилката, в противен случай ще ви бъде доста трудно да ги премахнете . Канелата дава уникален вкус на сладкото.

Ако нямате пръчка канела можете и да използвате на прах

Приготвяне: 30 мин; Готвене: 60 мин; Общо: 90 мин; Хранителна стойност: 500 kcal

Съставките

сливи 2 кг
захар 1,5 кг
орехи 400 гр
канела 1-2 бр.
вода 1л

Подготовка

Изчистете сливите от костилките, разделяйки ги на половинки, добавете орехите. Напълнете сливите със захар, изсипете във водата, добавете пръчици от канела и поставете тенджерата на средна температура.

След кипване, намалете температурата до минимум и варете за 20 минути, като периодично изваждате пяната. Сливите трябва да станат меки. Изсипете конфитюра в стерилизираните буркани и затворете с капачки. Не забравяйте да премахнете пръчките от канела. Обърнете бурканите и ги оставете да се охладят напълно.

Сладко-кисел освежаващ вкус на сливите ви кара да ядете лъжица след лъжица. Харесва ли ви рецептата? Споделете я с приятелите си!

Свързани