Илиана Раева: При ансамблите битката ще е жестока :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
153
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че очаква още по-ожесточена конкуренция при ансамблите на световното първенство по художествена гимнастика в София.

Раева говори след подиум тренировката на българския ансамбъл, който започва участието си в шампионата в събота.

„Доволна съм, момичетата са пределно мобилизирани и концентрирани и направиха една много силна подиум тренировка“, започна Илиана Раева.

„Не съм казвала, че се борим за световна титла. Казах, че сме много добри и ако си изиграем съчетанията, можем да спечелим световната титла. Свидетели сме на една безпрецедентна конкуренция в индивидуалното и ансамбъла. И както каза Моринари Ватанабе -очаква големи изненади. Видяхте какво се случва при индивидуалното с медалистките от Италия. Мисля, че в ансамбъла ще бъде още по-жестока конкуренцията. Момичетата напълно осъзнават своята сила и възможности. При всички случаи има вълнение. Мисля, че успяваме да мобилизираме, да успокоим и да са спокойни децата“, продължи Раева.

„Не знам дали горят от желание да излязат да играят. Те са един отбор, но всяка една е отделна вселена. Всяка една преживява различно. Нашата задача е да ги превърнем в един дух и тяло. Нашата задача е да са много спокойни и мобилизирани, и да изиграят по най-добрия начин съчетанията, и да зарадват феновете“, коментира още Раева и добави, че няма здравословни проблеми в състава.

„Нищо не смятам, просто искам да са пределно концентрирани и да си изиграят съчетанията. Направиха силна подиум тренировка с едно малко по-леко изхвърляне на Лаура Траатс. Мисля, че за силния и подготвения не важат суеверия“, каза Раева.