Тома Белев ли ще носи отговорността? :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
218
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

След като 10 години „зелените“ и Тома Белев повтаряха лъжата, че на Витоша няма никакъв проблем да се изграждат лифтове и писти, накрая самият Белев призна, че това не е така, пише „Труд“. Във вторник „екологът“ най-нахално заяви пред БНР: „Да, за нови писти, лифтове и съоръжения Планът за управление на Витоша е рестриктивен – той не позволява.“

Е, сега Тома Белев ли ще носи отговорността за Витоша или тези държавни и общински институции, които му се връзваха на лъжите в продължение на десетилетие?

Кой сега ще понесе отговорността, за това че Витоша тъне в разруха, скърцат и едва се движат лифтове от 50-те години на миналия век? Загубите за икономиката на града се изчисляват на десетки, дори стотици милиони лева. Колко деца можеха да се научат да карат ски на Витоша?

Преди няколко дни премиерът Борисов даде тежко обещание пред шефа на МОК д-р Томас Бах, че София ще кандидатства за Младежка зимна олимпиада през 2024 година. Дано това да вдъхнови парламента за необходимите законови промени и Витоша да стане такава, каквато я заслужава цяла България – достъпна за туристи, с нови, модерни съоръжения и запазена природа – олимпийска планина!