Как да спестим пари при преместване – съвети II-част

2
182
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

В първата част на темата как може да спестим пари при преместване на дома разгледахме някои техники за намаляване на разходите, а сега продължаваме и с останалите.

Добрите стари вестници – идеалният начин за уплътняване на кашоните е с намачкани на топки вестници (имайте предвид, че мастилото цапа). Намаляват опасността от повреждане на преместваните вещи, особено на кухненската посуда. За уплътняване също така може да използвате дрехи, парцали и дори одеяла. Така няма да се налага да купувате аерофолио.
Уговорете се с приятели и роднини – целта е да ви помогнат при пренасянето, товаренето и разтоварването на багажа, за да не се налага да плащате на носачи. Разбира се, не всеки може да разчита на такава подкрепа, но ако имате възможност, така ще спестите допълнително пари от хамали.
Наемете бус или помолете приятел – ако имате на разположение голямо превозно средство, единственият разход ще бъде за гориво. В случай че няма кой да ви съдейства, по-добре да наемете бус и евентуално шофьор, за да транспортирате опакования си багаж.
Съберете оферти от няколко фирми за хамалски и транспортни услуги – понякога, колкото и добри намерения да имаме, просто няма начин да се справим с всичко сами. Ако и вие сте стигнали до това заключение, може би е време да се обърнете към професионалистите. Съветваме ви да потърсите оферти от няколко фирми, но е важно, те да ви дават фиксирани и крайни цени, а не приблизителни. Уверете се, че ще ви предложат договор, в който е вписана крайната цена, за да си спестите нервите и притеснението за дължимата сума. Може да получите преференциална цена, ако ползвате няколко услуги от една и също фирма – например транспорт, почистване и извозване на ненужните мебели и вещи до депо за отпадъци, както и други комбинации.
Застраховка – колкото и да не е популярна по нашите географски ширини, застраховката на имуществото при пренасяне е важен момент, за да си гарантирате спокойствие. Да, явява се допълнителен разход, но в случай на инцидент при транспортиране или пренасяне на вещите ви, ще може да получите обезщетение. Такава застраховка може да ви предложат от фирмата за хамалски и транспортни услуги, а може да потърсите и външен застраховател.

Това бяха едни от най-полезните съвети при преместване на дома, с които може да намалите разходите си осезаемо. Насладете се на новия си дом и започнете да създавате приятни спомени!

Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn