Адриан Андреев спечели олимпийското сребро :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
254
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Адриан Андреев спечели сребърен медал на двойки на турнира по тенис на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина).

Българинът и Ринки Хиджиката (Австралия) загубиха на финала от представителите на домакините и лидери в основната схема Себастиан Баес и Факундо Диас Акоста с 4:6, 4:6 за 63 минути.

Аржентинците поведоха с 3:0 в първия сет и не изпуснаха водачеството си до края. Във втората част Баес и Акоста направиха пробив за 4:3, което се оказа достатъчно за крайния успех.

Така България вече има седем медала от Буенос Айрес – 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови. Злато завоюваха Кирил Киров отборно в спортната стрелба, бадминтонистката Мария Делчева и двойката по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров, сребро за тенисиста Адриан Андреев и за щангиста Христо Христов, както и бронз за състезателката по вдигане на тежести Галя Шатова и за бореца Едмонд Назарян.