Viber пуска 4 нови функционалности :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
156
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Viber обяви, че пуска четири нови инструмента за по-ефективна, лесна и безплатна комуникация. Новите функции вече са достъпни за Android и iOS в приложението за безплатен чат. Вече всеки във Viber може да създаде собствено Community (общност). Това е групов чат, в който неограничен брой хора могат да разменят съобщения около общи теми.

Създаването на Community става с няколко стъпки. Чрез бутон „Ново Community“ създавате вашата общност, а след това селектирате контактите , които искате да бъдат добавени. На следващ етап може да се персонализира мястото с аватар, да се смени фонът, правата на участниците и други.

Редактирането на съобщения е също нова функционалност. До момента имаше подобна възможност за редакция на публикациите в социалните мрежи, но при нея винаги можеше да бъде видян грешният текст. Viber вече предоставя възможност за редактиране и промяна на вече изпратени и доставени съобщения. За целта трябва да задържите върху текста, който искате да промените и да изберете опция Edit/Редактирай. Функцията вече е достъпна за Android, а скоро ще бъде и за iOS.

Превод на съобщения е третата нова функция в приложението за безплатен чат. За да я използвате е необходимо да задържите върху съобщението, докато се покажат опциите управление. Ако изберете „Превод“, съобщението веднага ще бъде преведено на зададения по подразбиране език. Можете да избирате превод и на друг език. Тази функционалност вече е налична за Android, а скоро и за iOS.

Непрочетени съобщения е другата новост във функциите на Viber. То вече е достъпно за десктоп версия. Ако получите съобщение, докато сте заети и не можете да отговорите веднага, запазете го в горната част на списъка с разговори (чат листа), докато намерите време да му обърнете внимание. Задръжте курсора на мишката върху чат иконката и кликнете върху малкия триъгълник, след което изберете една от трите опции: Подреждане по подразбиране, Непрочетени съобщения най-отгоре или Маркирайте всички съобщения като непрочетени.