Обучение в България и обучение в чужбина – комбинацията напълно възможна

1
272
Добави коментар
eventA
eventA

Образованието е един от най-сигурните лостове за успех в живота. Качественото образование гарантира освен знания, също и богата обща култура и не на последно място – принадлежност към общество с доказани ценности. Форум „Европейско училищно изложение”, който ще се проведе в събота, 27 октомври в столичния хотел “Intercontinental”, предлага на родителите възможност да участват в разработването на индивидуална стратегия за образованието на своето дете. Стратегия, съобразена с всички индивидуални нужди на детето – възрастта, любимите му занимания в свободното време, интересите му и  образователните желанията. Форумът предлага безплатни образователни лекции, които ще дадат отговор на всички родителски въпроси за пътя на правилното решение, а то е много отговорно.

Организатор на „Европейско училищно изложение” е Консултантска къща Дарби – институция с 23-годишна история. Специалисти за образование в чужбина ще представят на всеки родител с деца на възраст между 6 и 16 г. знания и опит. Как да се ориентираме в разнообразието от възможности на учебни програми и училища? Как да изберем училище за предучилищна възраст, първи, пети или седми клас? Кои са положителните практики и как семействата да инвестират в качествено образование и да подготвят децата си да разкрият своите таланти и да разгърнат своя потенциал?

Вековните традиции на пансионатните училища по света и отличната академична подготовка на техните ученици карат много родители да изберат този път за продължаване на образованието на своите деца. Голямата цел на съвременното училище е децата да получат онези знания и умения, които ще им позволят да постигнат максимална реализация. Ето защо модерното пансионатно училище не само обучава, то е и личен съветник на младия човек за бъдещия му живот и кариера.

Цялостната стратегия за избор на най-подходящото образование за детето е базирана на многообразни партньорства за менторство и подбор. Тя включва умели комбинации от курсове, които да подпомогнат развитието на всяко дете, според неговите индивидуални интереси и възможности. Най-малките от 6-годишна възраст ще могат да се запознаят нагледно с дадено училище – може дори да се организира посещение на място и лични срещи с преподавателите. Тийнейджърите, които са на прага на седми клас и искат да учат и да пробват силите си по заложените стандарти на Обединеното кралство,  могат да се запишат в училище по изцяло английска образователна система – Darbi College, България. Тези ученици, които са вече в осми, девети или десети клас също могат да сменят образователната система в чужбина или България, за да се концентрират в областа на интересите си.

Входът за форум „Европейско училищно изложение” е напълно безплатен. Всички, които се стремят да научат чужд език ще могат да се включат в езикови ваканции в чужбина, даващи възможност в реална езикова и културна среда да учат любимият език, да усвоят правилно произношение, да четат и пишат свободно. По време на изложението ще има отстъпки за ранно записване!

Завършилите средно образование могат да направят своя избор за висше учебно заведение с помощта на професионални консултанти, които ще дадат най-добрите предложения за университети, световни класации, срокове и процедури за записване.