3…2…1… Запалване! СпейсЕкс проведе статичен тест на ракетата за Крю Драгън.

1
291
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 27 Октомври 2018

Посещения: 22

Снимка от статичното огнево изпитание на ракетата „Фолкън 9″, която ще изведе в орбита първия космически кораб“Крю Драгън“. Photo credit : SpaceX

27 октомври 2018 г. 08:05 ч.

Светослав Александров. СпейсЕкс е една стъпка по-близо до изстрелването на астронавти към „Международната космическа станция“, след като бе проведено успешно огнево изпитание на ракетата „Фолкън 9“, която ще изстреля за пръв път кораба „Крю Драгън“ на роботизиран полет. 

Напомням на читателите, че статичните изпитания са важна стъпка за СпейсЕкс преди одобряването на всяка ракета за полет. При тези тестове се провежда обратно броене и запалване на двигателите, без да се пуска все още ракетата в полет. Всичко това се провежда, за да се потвърди успешната работоспособност на първата степен.

Статичното запалване на „Фолкън 9“ за „Крю Драгън“ бе проведено в сградите на СпейсЕкс на територията на МакГрегър, Тексас.

През изминалите години и месеци имаше доста отлагания в комерсиалната пилотирана програма, не само поради технически причини, но и поради бюрокрация. Изглежда обаче, че времето на пилотираните полети най-накрая идва: този път наистина. Според последните актуализирани планове на НАСА първият роботизиран полет на „Крю Драгън“ трябва да е през януари 2019-та година, а първият пилотиран – през юни. 

За повече информация: СпейсЕкс

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/