Манолова с първа приемна във влак. Тя ще е по линия София – Варна, първи вагон, втора класа, купе №2

2
109
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Омбудсманът на Република България Мая Манолова организира първата приемна във влака София – Варна. Новината съобщиха от пресцентъра ѝ.

Припомняме ви, че днес сутринта в интервю за БНТ Манолова изрази възмущението си от намерението да ѝ бъде отнет служебния автомобил и заяви, че планира да пътува с влак до Варна.

„Единствената реформа в бюджета на Националната служба за охрана /НСО/ се изразява в отнемането на автомобила на омбудсмана. Всеки може да погледне Параграф 14. Аз не бих повдигнала тази тема, не съм я повдигала до момента, изглежда ми прекалено дребна на фона на проблемите, които имат гражданите.“ Това каза омбудсманът Мая Манолова в Сутрешния блок на БНТ, където бе помолена да коментира решението на властта да я остави от догодина без служебен работен автомобил и шофьор на НСО.

Мая Манолова подчерта, че по този повод са й се обадили десетки хора, както приятели, така и непознати, които са предложили да я возят безплатно, включително и заместник-омбудсманът на Македония, който е на посещение у нас.

 „Аз обмислям дали, ако това е толкова сериозен проблем, да не се откажа предварително. Мога например да ползвам и обществения транспорт. Следващата седмица трябва да бъда във Варна. Ще пътувам до там с влак. Вярно е, че ще ми отнеме доста часове, но ще направя приемна докато пътуваме, ще обявя предварително в колко часа на коя гара ще е влакът и хората ще се качват, за да споделят проблемите си“, съобщи Манолова.

Приемната ще е във влак по линията София – Варна, първи вагон, втора класа, купе №2

1

След приемната във влака в 15.30 ч. общественият защитник ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ във връзка с неизплатените им заплати в Областна администрация Варна.

По-късно омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд във връзка с предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт.

Още този понеделник, 5 ноември 2018 г., омбудсманът ще пътува с автобус до гр. Стара Загора, където ще присъства на церемонията по избор на Млад омбудсман в Града на липите.