Витамини – Bremennost.bg

5
366
Добави коментар
silence
silence

Една основна статия за витамините от сайта за забременяване, бременност и раждане – Bremennost.bg, където ще откриете специализирана информация за бременността по гестационни седмици… Приятно четене за нашите приятели витамините 🙂

Какво се крие под думата витамини и защо са ни необходими? Витамините са от вида на органичните съединения, които са жизнено необходими в малки количества за живота. Ние трябва да вземаме витамини посредством храната, защото човешкото тяло или не произвежда достатъчно от тях или изобщо. Всеки организъм има уникална потребност от витамини. Например витамин C (аскорбинова киселина) е необходим за хората, но не и за кучета, защото кучетата могат да произвеждат достатъчно от него за своите собствени нужди, докато хората не могат.

Факти за витамините в обобщение: – Има 13 известни витамини. – Витамините са мастноразтворими или разтворими във вода. – Мастноразтворимите витамини са по–лесни за съхраняване за организма от водоразтворимите. – Витамини винаги съдържат въглерод, така че са описани като “биологични” съединения.

Какво представляват витамините? Витамините са група органични вещества, присъстващи в незначителни количества в естествените храни. Те са от съществено значение за нормалното функциониране на обмяната на веществата. Ако не взимате достатъчно от тези съединения, това може да доведе до определени медицински състояния. Според това дали се разтварят във вода или в мастните тъкани на тялото биват:

цялата информация може да намерите в седващия линк към сайта Bremennost.bg