Биткойн ETF-а може да доведе цената на Биткойн отново до $20,000 според Сони Сингх

1
155
Добави коментар
CryptoExchangeBG
CryptoExchangeBG

Само няколко дни преди започването на последния месец от годината – декември, повечето Биткойн “бикове” са победени по отношение на техните прогнози за 2018 г., освен ако нещо голямо не се случи през идния месец. COO-то на Bitpay, Сони Сингх, вярва, че Биткойн ETF-а може да задвижи отново цената.

 

Какво може да промени тенденцията в пазара на Биткойн?

Сингх обяснява в интервю за Bloomberg, че крипто-пазарът най-вероятно ще претърпи обрат в първото полугодие от 2019 г с въвеждането на Биткойн ETF-а. Пазарът ще се обърне, защото големи компании като  Fidelity и Intercontinental Exchange (ICE) ще навлязат на пазара и ще пуснат продукти, свързани с криптовалутите. Той също казва, че фокусът не трябва да бъде върху цената единственo, а вместо това трябва да гледаме разпространението на технологията:

“Биткойн беше разпространен в целия свят и се превърна в разпознаваем бранд. Не трябва толкова да гледаме цената, а да следим по-скоро това, което се случва зад завесите. Няма да видим конкретна посока дълго време, докато нещо голямо не се случи, като например Fidelity, BlackRock, Square или Bakkt да пуснат своите продукти на пазара”, казва Сингх.

Fidelity Investments към момента държи повече от $7,2 трилиона клиентски активи и има повече от 27 милиона клиенти. Тяхната цел е да направят дигиталните активи, като Биткойн например, по-достъпни за инвеститорите, според Абигейл Джонсън, CEO на Fidelity Investments. “Очакваме да продължим да инвестираме и експериментираме в дългосрочен план с начините за това да превърнем този набиращ популярност актив в лесен за използване от нашите клиенти.”

Bakkt, от друга страна, ще предложи еднодневни фючърси, физически обезпечени от Биткойн, които ще бъдат доставени на следващия ден на купувача по договора. Трейдингът на Bakkt е напълно обезпечен, което означава, че техните договори няма как да се търгуват на марджин, ливъридж или по друг начин. Това, според Кели Лофлър, CEO на Bakkt, ще различи Bakkt от другите борси и фючърси. Допълнително, ще подобри и пазарния интегритет.

 

Може ли Биткойн да достигне $20,000 отново?

Bakkt и Fidelity планират да пуснат своите продукти през 2019 г. Според Сингх това и фактът, че SEC (Securities and Exchange Commission) ще одобрят Биткойн ETF-а, ще позволи цената на Биткойн да се върне на своето най-високо равнище отпреди това през новата година. Към момента обаче SEC са отхвърлили всички Биткойн ETF-и и няма гаранция за бъдещо одобрение.

“Бих казал, че ако тези титуляри наистина пуснат своите продукти на пазара, хората ще видят покачване на цената около $15,000, дори $20,000 до края на следващата година. “, според Сингх.

Попитан какво мисли за останалите криптовалути, Сингх изразява тревожност по отношение на всички освен Биткойн. Биткойн трябва да оцелее преди пазара. Ако големите играчи пуснат криптовалутни продукти на пазара, шанса за по-високи ценови равнища е налице.

“Мисля, че разликата между Биткойн и останалите криптовалути е като между деня и нощта. Биткойн е 800 килограмова горила. Той има масов мрежови ефект. Той е единствената криптовалута, около която традиционните финанси изграждат свои продукти.”, казва той. “По отношение на другите криптовалути – не знам какво ще стане с тях…Никоя от тях няма да оцелее, освен ако Биткойн не оцелее пръв.”