Гарциния камбоджа – научно доказани здравни ползи

1
182
Добави коментар
borola
borola

Гарциния камбоджа е тропичен плод, който става все по-популярен с ползите си за човешкото здраве. Сред будещите най-сериозен интерес приложения на Гарциния камбоджа е това на регулатор на теглото. Редовният прием на екстракт от Гарциния камбоджа помага за постигане на идеално тегло.

В тази публикация екипът на програма Калорекс ще представи още няколко ползи от приема на екстракт от Гарциния камбоджа, за които има клинични доказателства и които затвърждават благоприятния ефект при хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Гарциния камбоджа

Високият интерес към Гарциния камбоджа в научните среди породи редица клинични проучвания. Резултатите от тях доказаха безспорно ролята на този плод като регулатор на теглото. Те помогнаха за идентифициране на  “тайната съставка” в екстракта от Гарциния камбоджа и за определяне на необходимите количества, в които тя трябва да се приема.

Екстракт от Гарциния камбоджа – състав и действие. Активната съставка в екстракта от Гарциния камбоджа, която има най-сериозно действие върху регулирането на теглото е хидроксицитратът. Научните проучвания показват 2 основни действия на хидроксицитрата по отношение на апетита и теглото:

хидроксицитратът инхибира ензима цитрат лиаза. Това е ключов ензим, подпомагащ превръщането на усвоените от храната въглехидрати в мазнини, които се складират в мастните депа. Блокирането на този ензим намалява отлагането на допълнителни мазнини в тялото и ускорява изгарянето на вече отложените такива
хидроксицитратът стимулира синтезата на серотонин – хормонът на щастието. По-високите нива на серотонин се асоциират с чувство за ситост и потискане на апетита

Оптимална дозировка. Данните от клиничните проучвания показват, че оптимален ефект върху теглото се постига с приема на поне 1000 мг екстракт от Гарциния камбоджа дневно. Препоръчително е дозата да се разпредели на 2 или 3 дневни приема. Задължително е приемът да е преди хранене, за да се постигне оптимален ефект върху апетита за намаляване количеството на приетата храна.

Гарциния камбоджа за отслабване – обобщени научни данни

Гарциния камбоджа се превръща в първи избор на диетолозите, благодарение на научните данни, сочещи че:

Гарциния камбоджа помага за 3 пъти по-бързо намаляване на теглото, в сравнение със стандартните диети
ускорява редуцирането на ИТМ (индекс на телесна маса)
стимулира горенето на излишните мазнини
потиска апетита
намалява приема на калории с храната с поне 25%
регулира холестерола и триглицеридите в кръвта
има благоприятно влияние върху кръвната захар
Гарциния камбоджа има още по-благоприятен ефект в комбинация с хром пиколинат

Гарциния камбоджа е първи избор на диетолозите за прилагане при хора, които не успяват да контролират апетита си и често преяждат. Особено в комбинация с хром пиколинат, екстрактът от Гарциния камбоджа дава резултати, които значително надминават резултатите от прилагането на другите популярни средства за отслабване.

Гарциния камбоджа и хром пиколинат – двойна комбинация за трайно отслабване

Природният продукт Калорекс/Calorex® съдържа именно рационалната комбинация от хром пиколинат и екстракт от Гарциния камбоджа с високо съдържание на хидроксицитрат. Приемът на Калорекс, в съчетание с нормална физическа активност и рационално хранене, е препоръчителен метод за постигане на траен контрол върху теглото.
Гарциния камбоджа и хром пиколинат е комбинацията, която носи бърз ефект за топене на излишните мазнини, особено в областта на корема и талията. 2 капсули Калорекс дневно осигуряват 200 микрограма хром пиколинат и 1000 мг екстракт от Гарциния камбоджа – оптималната дневна доза за постигане на максимален ефект.

Преглеждания:
1 269