Отслабване – кои са основните опорни точки?

1
221
Добави коментар
borola
borola

Много хора искат да отслабнат смятайки, че могат да постигнат тази цел без особени усилия, например чрез спазване само на диета. Според специалисти обаче по този начин можем да изгубим вода, мускулна маса, да понижим имунитета и метаболизма си. Ето защо това е само частично и неефективно изпълнение на тази нетолкова лека задача – отслабването. Не на последно място е важно то да се случи по безопасен начин.

Кои са основните опорни точки, на които трябва да обърнем внимание по пътя към мечтаното отслабване ако искаме то да е наистина ефективно, но и здравословно?
Храната

За да е успешно и здравословно отслабването специалистите съветват да наблегнем на консумацията на зеленчуци, плодове, млечни продукти с ниска масленост, бяло пилешко месо, яйчен белтък, соеви продукти и риба, боровинки, ананас. В тази връзка е важно да се пие много вода. Може би ще се запитате каква е връзката на водата с този процес. Голям процент от тялото ни се състои от вода. Тя подпомага ускоряването на метаболизма, което означава, че тялото ни ще изразходи повече калории и съответно ще  се спасим от излишните телесни мазнини. Условието обаче е да не включваме газирани, сладки или енергийни напитки към задължителната дневна порция течности. В случай, че пием по едно или няколко кафета дневно трябва да добавим още една допълнителна чаша вода за всяко едно от тях.

Физическа активност

Ако искаме да се разделим по безопасен начин с излишните килограми тя е едно от необходимите условия, към които е добре да се придържаме. И по-конкретно – нужно е физическата активност да се осъществява по 1 час всеки ден. Най-ефективният вид физическа активност са тренировките с тежести и аеробните упражнения.

Как трябва да подходим към диетите?

Според специалисти диетите за бързо отслабване “ограбват” организма ни откъм важни за него вещества и могат да увредят даден орган. Сами разбирате, че това е в разрез с принципите на здравословното отслабване. Ето защо е добре да избягваме тези диети и вместо тях да редуцираме количеството на приеманата храна и да подбираме правилните продукти.

Да се доверим ли на продуктите за отслабване, предлагани в магазина или аптеката?

Съществуват множество продукти, които примамливо ни обещават постигане на ефективно отслабване. Добре е обаче да се доверяваме само на такива, които притежават доказано действие. Такъв продукт е Калорекс/Calorex®. Установено е, че комбинацията на съставките му – екстракт от гарциния камбоджия и биологичноактивна форма на хром, понижават количеството на телесните мазнини чрез увеличаване на изгарянето и намаляване на синтеза им. Допълнителен ефект по отношение на здравословното отслабване на Калорекс/Calorex® е потискането на апетита и ускоряване на метаболизма.

Преглеждания:
530