Решили сте да се отървете от излишните килограми? Поставете си реалистични цели и очаквания | Calorex

1
159
Добави коментар
borola
borola

Според лекарите и диетолозите, напоследък се забелязва интересна тенденция сред хората с наднормено тегло, поставили си за цел да се разделят с излишните килограми. Много от тези хора споделят, че са успели например да намалят теглото си с 10 килограма, но не са доволни и заявяват, че ще усетят облекчение и позитивен ефект едва, когато успеят да изгорят още толкова.

Обикновено при консултация на такива пациенти, специалистите им задават въпроси като: Чувствате ли се по-добре от преди?, Спите ли по-добре?, По-лесно ли ви е да качвате стълби и наклони?, По-доволни ли сте от образа си в огледалото след частичното редуциране на теглото? Отговорите, които повечето пациенти дават са положителни.

Въпреки нагледните позитивни резултати от стремежа към по-здравословно тегло обаче, много от пациентите трудно получават удовлетворение. Причината според специалистите се крие в излишно завишените очаквания на болшинството хора, породени било то от нереалистични реклами или незапознатост с времето, необходимо за достигане на пълната ефективност на използваната диета. Всеки очаква изключително бърз ефект, а такъв е почти непостижим при методите, съобразени със запазване на общото здравословно състояние. В сферата на диетологията и стремежа към нормално тегло, поставянето на нереалистични цели и очаквания редовно е повод за разочарования, провали и преждевременна загуба на вяра в позитивния резултат.

Затова е важно да се запомни, че по-ниското тегло не е енигма, напротив постижимо е, но в стремежа към постигането му няма място за краен перфекционизъм и свръхочаквания. Затова съветът на повечето специалисти е да се поставят малки цели, лесно постижими и следващи непосредствено една след друга. Вместо да се целят в мерки и размери, които хората са имали на младини, преди сватбата или в студентските години, добра начална цел например би била редуцирането на теглото до стойност, при която ще се усетят позитивни промени в кръвното налягане, холестерола и кръвната захар. Все пак загубата на излишните килограми е и процес на подобряване на здравословното състояние. Естетическият аспект би следвало да се постави на второ място по важност. Това се посочва като най-реалистичен подход за запазване на оптимизма и мотивацията у хората, борещи се с излишните килограми.

По всяко време за помощ биха могли да разчитат и на силата на природата, проучена и събрана в продуктите Калорекс. Те са практична, безвредна и ефективна добавка към всяка диета и всеки режим за нормализиране на теглото, провеждани от хората със затлъстяване. Калорекс се предлага под няколко форми, действащи по различни пътища и механизми, но еднакво ефективни, осигуряващи сигурна подкрепа в борбата с наднорменото тегло.

Преглеждания:
498