Здравословното хранене – ключът към стройната фигура!

1
131
Добави коментар
borola
borola

Не е лъжа и всеки, независимо от пола си, ще потвърди, че стройната фигура е един от важните фактори, определящи доброто самочувствие.

Осъзнавайки това много хора се подлагат на какви ли не слабоефективни и нездравословни диети за отслабване, хапчета – чудо, изтощителни за организма тренировки и др., като това по никакъв начин не ги води до желания резултат. Една от причините е, че те пренебрегват един от основните компоненти на истински ефективното отслабване – здравословното хранене.

Ако не искате да попадате и Вие в тази група, доверете се на следните няколко правила, които наистина помагат за отслабване и постигане на зашеметяващ околните външен вид.

Един от основните закони на здравословното хранене гласи, че поеманата храна е необходимо да бъде разпределена в порции, приемани от 3 до 6 пъти дневно, като е задължително да не се пропуска закуската. Тя трябва да осигурява 25% от необходимия енергиен прием за деня. Според началника на клиниката по метаболитно – ендокринни заболявания и диетика, УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ” първото хранене за деня ни гарантира отлична работоспособност и добро настроение през целия ден. Според доц. Попова, тялото ни има нужда от прием на храна в сутрешните часове, тъй като той дава старт на метаболитните процеси в тялото.

Друга препоръка от специалистите по здравословно хранене е менюто ни да се състои от пълнозърнести продукти, които са богат източник на витамини, минерали и фибри. Фибрите са един от основните хранителни източници, водещи до чувство на ситост и прилив на енергия чак до следващото хранене. Препоръчително е то да се осъществи в разстояние не по-малко от 3 часа след предходното. Осигурявайки чувство на ситост за дълго време фибрите предотвратяват приема на така привлекателните, но откровено саботиращи здравето, стройната фигура и добро самочувствие храни – торти, вафли, сладолед, шоколад и други.

Двигателната активност, в съчетание с прием на природни продукти, подпомагащи отслабването по лесен и здравословен начин също е един от ключовите фактори за придобиване на фигура, будеща възхищение у околните. Един от доказано ефективните такива продукти, чието действие е изпитано и потвърдено от хората, които са го използвали е Калорекс.

Калорекс допълва резултатите от здравословното отслабване чрез специфичния си механизъм на действие: потиска апетита, повишава обмяната на веществата, повишава изгарянето на мазнини и щади белтъчините. Калорекс, здравословното хранене и движение гарантират постигането на зашеметяваща фигура и отлично самочувствие.

Преглеждания:
541