Памперс дерматит при бебета – методи за ефективна профилактика

1
531
Добави коментар
borola
borola

Бебешката кожа е нежна като крилата на пеперуда и дори пелените могат да провокират кожно раздразнение. Памперс дерматит е форма на контактен дерматит и заплашва децата до 36-месечна възраст. Единственият начин да се предотврати появата му е, като се предприемат определени превантивни мерки. Узнайте кои са те!

Стратегии за предпазване на най-малките от памперс дерматит
Редовна смяна на пелените

Макар съвременните памперси да са супер абсорбиращи и да пазят бебешкото дупе сухо в продължение на часове, те трябва да се подменят често. В идеалния случай това се случва непосредствено след като мъникът е изцапал или измокрил пелената. Педиатрите обаче знаят, че шансът това да се случи е минимален. Затова съветват родителите да се презастраховат, като слагат нов памперс на рожбата си през хранене. С риск да нарушат съня на детето е добре да подменят пелената и нощем, за да го предпазят от памперс дерматит.

Миене с течаща вода вместо с мокри кърпички

Влажните кърпи улесняват живота на всяка майка, когато се налага да се погрижат за хигиената на бебето през деня. Колкото и удобни да са обаче, те не могат и не бива да заменят миенето на най-малките от кръста надолу с течаща вода. Специалистите са единодушни, че мокрите кърпички не са в състояние да почистят напълно остатъците от урина и изпражнения, основни провокиращи фактори на памперс дерматит. Това е способна да направи единствено водата. След като е измито внимателно, дупето на бебето трябва да подсуши старателно с мека хавлиена кърпа. Не бива да остава и следа от влага, тъй като задържането й също води до появата на памперс дерматит.

Използване на цинков оксид

Цинковият оксид се употребява широко в бебешката козметика (ДжинДжира Алба Бебе/GinGira® Alba Bebe) поради уникалното си свойството да предпазва деликатната кожа на мъниците от вредното въздействие на неблагоприятните външни фактори. Създавайки тънък филм върху повърхността на бебешката кожа, той я защитава не само от негативното влияние на урината, но и на UV-лъчите, студа и вятъра.

Ако въпреки положеното старание, не успеете да опазите вашето бебе от памперс дерматит, не губете присъствие на духа. При поява на първите симптоми като зачервяване на кожните зони, които са в пряк контакт с пелените, можете да се обърнете към висококвалифицираните специалисти от програма Лекзема. Те ще окажат всеобхватна грижа за малкия пациент и в зависимост от индивидуалните му особености и тежестта на симптоматиката ще назначат подходяща и максимално щадяща терапия. Освен адекватно лечение, те ще предоставят компетентна здравна информация на базата на последни научни изследвания и ще разкрият изпитани стратегии за живот без страдание.

Преглеждания:
407