Атопичен дерматит – пролетни грижи за кожата

1
530
Добави коментар
borola
borola

Обикновено пролетта се отразява благоприятно на хората с атопичен дерматит. И все пак, контактът с евентуални дразнители от външната среда крие опасност от обостряне на кожното заболяване. За щастие с подходящите грижи ефективно може да се предотвратят нежеланите последствия, които носи затоплянето на времето.

Ефективни грижи през пролетта за склонната към атопичен дерматит кожа
Хидратация

Освен че не може да изпълнява качествено защитната си функция, увредената водно-липидна мантия на страдащите от атопичен дерматит трудно задържа влага в кожата. Това особено ясно проличава през пролетта, когато температурите се повишават и кожата се изсушава. За да се предотврати дехидратацията, е необходимо да възстанови кожната бариера. За целта е удачно да се използват висококачествени хидратанти и емолиенти като Липобаза (дневен емолиент) и Нанобаза (нощен емолиент). За гладка, еластична и добре овлажнена кожа е добре тези продукти, предназначени за специална дермокозметична грижа, да се използват ежедневно. Максимален ефект се постига, когато се нанасят непосредствено след вземане на вана или душ върху добре подсушена кожа.

Фотозащита

Прекомерното излагане на слънце през пролетта може да доведе до обостряне на симптомите на атопичен дерматит. Предпазването от интензивната слънчева радиация е възможно с помощта на слънцезащитни средства, предназначени за проблемна кожа. Подходящи продукти са тези от дермокозметика ДжинДжира – ДжинДжира Алба – за възрастни и ДжинДжира Алба Бебе – за деца.

Профилактика на пролетна алергия

През пролетта алергиите към акарите в праха и към полена се обострят и крият риск от влошаване на атопичния дерматит при някои хора. Повишената консумация на определени плодове и зеленчуци като киви, портокал и домати обаче е ефективна мярка за намаляване на алергичната нагласа. Причината е, че са богати на витамин C, който е известен с противоалергичните си свойства.

Здравословни и релаксиращи процедури

Хубавото време през пролетта предразполага към пътуване до морето. Специалистите приканват хората с атопичен дерматит да се възползват и да прекарат няколко дни на морския бряг. Престоят там ще им подейства като спа процедура върху деликатната им кожа. Високата влажност на въздуха ще хидратира външната обвивка на тялото им, умереното излагане на слънчева светлина ще окаже благоприятен ефект върху кожното заболяване, а релаксацията по време на морското бягство ще прогони стреса, един от провокиращите фактори за обостряне на екзема.

Всички стратегии за целогодишен контрол над атопичния дерматит на едно място

Още достъпни, достоверни и актуални съвети за цялостна грижа за атопичната кожа, заинтересованите могат да открият в сайта на програма Лекзема. Той е специално създаден, за да удовлетвори нарастващата нужда от компетентна информация на хората с екзема. Освен че ще научат повече за състоянието си и за начините, по които да го контролират, страдащите от кожни заболявания могат да се възползват от безплатни онлайн консултации и прегледи с лекар-специалист. Благодарение на тясното сътрудничество с висококвалифицирано медицинско лице ще наложат контрол над различните видове екзема и ще се справят с негативното им влияние върху качеството на живот.

Преглеждания:
355