Почистване на мазета и тавани – първата стъпка към свободата

2
210
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

24
ное.
2018

Освобождаването от старите вещи е изключително ободряващо действие, до което всеки стига – рано или късно. В повечето случаи е късно, но пък тогава разликата е още по-осезаема. Ако и вие сте на етап, в който сте изправени пред огромни камари стари и счупени мебели, изгорели електроуреди, кашони с по-малки кутии вътре, може би имате нужда от съюзник в задачата.

Ние сме насреща за съвети и помощ. Започваме със съветите, а накрая, ако все още не сте сигурни дали ще се справите сами, можем да ви предложим и помощ.

Най-честите „магнити“ за скупчване на отпадъчни предмети са мазетата и таваните. Препоръчваме да започнете от тавана и да слезете надолу. Съветваме ви да отделите достатъчно време, за да прегледате всичко, което се намира там, защото понякога случайно оставяме сантиментални вещи – стари албуми със снимки, ретро уреди, забравени книги и тетрадки, все съкровища, които може да останат за поколенията. Вземете си големи пликове, а при възможност, събирайте отпадъците разделно – хартия, метал и пластмаса на едно място, а на друго – стъклото. Възможно е да намерите и по-едри предмети – счупени мебели, табуретки, етажерки, а също и изгорели конвекторни печки, стари телевизори, касетофони и други подобни. Проверете ги преди да ги изхвърлите, някои от тях може да работят и да бъдат страхотно попълнение за колекционерите на ретро уреди.

Разпределете отпадъците и преминете към почистването на мазето. Там обикновено се складират по-едрите и тежките предмети, тъй като, първо – по-лесно е, второ – по-близо е до изхода в случай че им дойде ред за изхвърляне. Като казахме изхвърляне, силно ви съветваме да не оставяте старите си електроуреди, счупени или пък просто стари мебели и други обемни предмети, до контейнерите за отпадъци. Шансът някой съвестен съсед да ви види и докладва в Общината е много голям, а глобата също не е малка. Та, ако сте решили да се отървете веднъж завинаги от непотребните си вещи, може да се обърнете към специализирана фирма за извозване на стари мебели.

Както казахме по-горе, ще ви предложим и помощ, освен съвети. Ако не искате да се занимавате с цялата тази работа, а повярвайте, тя е доста; да се прашите и цапате; да се чудите кое къде да изхвърлите – обърнете се към нас. Като хамалска фирма с голям опит, знаем точно колко досадна е работата по почистване на мазета и тавани. Разбира се, ако има вещи, които искате да бъдат запазени, ще се нуждаем от вашето мнение. Но в случай че всичко ще бъде изхвърлено, може да се насладите на почивния си ден или свободното си време със семейството.

Занимаваме се с почистване до голо – изхвърляне на специални за целта места, депониране на стари и неработещи електроуреди, а също и измитане, събиране на паяжините и т.н. дейности. Накрая ще се изненадате с колко много свободно място разполагате. Място, което може да използвате за своето хоби или…, ами за трупане на нови вещи.