Акне при жени в менопауза – ето какво трябва да знаете!

1
244
Добави коментар
borola
borola

С проявите на акне се сблъскват не само децата в тийнейджърска възраст, но и жените в менопауза. Защо този досаден кожен проблем напомня за себе си в зряла възраст и какво е неговото природно решение ще узнаете в следващите редове.

Какво причинява акне през периода на менопауза?

Появата на акне по време на менопаузата се дължи на хормоналния дисбаланс в женския организъм. С навлизане в климактериума нивото на основния женски хормон естроген спада, а това на мъжките полови хормони (андрогените) се увеличава. В резултат на нарасналото ниво на тестостерон (основен андроген) мастните жлези произвеждат себум в излишък, който запушва порите и води до акне.

Как жените в менопауза да се справят с акнето?

Специалистите са категорични, че за да преборят акнето, дамите в менопауза трябва да се придържат към следните правила:

Поддържане на кожата чиста

Старателното почистване на кожата е от първостепенна важност за елиминиране на акнето през менопаузата. Препоръчително е засегнатите части от тялото да се измиват с щадящ продукт с много леки детергенти. Кожата не бива да се търка енергично, тъй като това ще доведе до раздразнения и ще влоши акнето. Съветът важи с пълна сила и за подсушаването. За постигане на оптимални резултати се препоръчва процедурата да се повтаря два пъти дневно – сутрин и вечер.

Да не се разчесват възпалените участъци

Разчесването на пъпките през менопаузата е строго забранено. Този вреден навик ще доведе единствено до сериозни кожни възпаления и неприятни белези. Добре е да се прояви търпение и да се изчака пъпките сами да завехнат.

Провеждане на консултация със специалист

Посещението при висококвалифициран специалист е най-сигурният начин за побеждаване на акнето в периода на менопауза. В зависимост от тежестта на симптоматиката и индивидуалните нужди той ще назначи адекватно лечение.

Експертите в борбата с акнето през менопаузата

Ние от екипа на програма Женско здраве (Femicare) приканваме дамите, които навлизайки в менопауза са попаднали в плен на акнето, да се доверят на нашите доказани специалисти. Ерудирани и с богат професионален опит, те ще назначат на засегнатите максимално щадяща терапия, с помощта на която бързо да преодолеят смущаващия кожен проблем. Техни неизменни помощници в лечението на акне са природните продукти от фамилия Феминорм – Феминорм, Феминорм Дуо, Феминорм Лека Нощ и Феминорм Остео. Благодарение на оптималното количество фитоестрогени те се прицелват директно към основната причина за засилената поява на пъпки през климакса – хормоналния дисбаланс. Насърчавайки производството на естрогени, те водят до изчезване на акнето и нормализиране на редица менопаузални оплаквания. Схемата на прием е индивидуална в зависимост от водещите симптоми и индивидуалните потребности на жената. Продуктите имат отлична поносимост, напълно безвредни са и са подходящи за дългосрочна употреба.

Преглеждания:
8