Памперс дерматит при бебета – стратегии за профилактика и лечение

1
500
Добави коментар
borola
borola

Деликатната бебешка кожа е изключително уязвима към външни въздействия. Дори допирът на пелените може да стане причина за поява на кожно раздразнение. Как да се предотврати и облекчи възпалението, известно като памперс дерматит, ще разберете в следващите редове.

Начини за превенция на памперс дерматит при най-малките

Специалистите съветват майките да се придържат към следните няколко правила, за да сведат до минимум риска от развитие на памперс дерматит:

Редовната смяна на пелените

Подмяната на пелените е от съществено значение за предотвратяване на памперс дерматит. Препоръчително е преобуването да се прави на всеки два часа или непосредствено след изхождане.

Поддържане на кожата в зоната на пелената суха

Дупето на бебето трябва да е напълно сухо преди поставяне на нова пелена. За целта след всяко измиване то трябва нежно да се подсушава с мека хавлиена кърпа.

Използване на средство с противовъзпалително действие

Нанасянето на висококачествено дермокозметично средство на кожата в зоната на пелената е от съществено значение за предпазване от памперс дерматит. Доказали своята ефективност във времето са продуктите на цинкова основа като ДжинДжира Алба Бебе. За постигане на оптимален ефект е добре те да се прилагат многократно през деня.

Стратегии за по-бързо овладяване на памперс дерматит в бебешка възраст

Ако въпреки предприетите мерки бебето развие памперс дерматит, родителите могат да облекчат състоянието му, като приложат тези стратегии:

Оставяне на кожата да „диша“

При всяка удобна възможност пелената трябва да се маха за кратко. Така тежестта на симптомите намалява и общото състояние на кожата се подобрява.

Избягване на прекалено тесни пелени

Докато бебешката кожа е възпалена, трябва да се използват по-широки пелени. Те възпрепятстват задържането на влага и благоприятстват естествената вентилация на кожата.

Без бебешка пудра

Пудрата за бебета наистина има противовъзпалително и подсушаващо кожата действие. Тя обаче не бива да се прилага върху възпалена кожа, тъй като запушва порите.

Първокласна грижа за малките пациенти с памперс дерматит

Ние от екипа на програма Лекзема приканваме всички родители, които подозират, че невръстният им наследник е развил памперс дерматит, незабавно да се обърнат към нашите специалисти. Висококвалифицирани и с богат опит, те бързо ще разсеят или потвърдят родителските съмнения. В случай че диагнозата се потвърди, на детето ще бъде назначена максимално щадяща терапия. Освен адекватно лечение нашите дерматолози ще предложат и стратегии за намаляване на дискомфорта. За да се възползват от услугите им, заинтересованите трябва предварително да си запишат час в клиника „Борола“ или мрежата от консултативни центрове в цялата страна.

Преглеждания:
20