Какво стои зад проучването на „Маркет Линкс“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

2
191
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Агенцията „Маркет Линкс“,  основана от шефката на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова в публикувано днес проучване предвижда  абсолютно нереален резултат за „Демократична България“.  Противно на всички социолози, които прогнозират 2-2,5 % електорална тежест от гласуващите,  за партията на Христо Иванов и Атанас Атанасов от „Маркет Линкс“ дават двойно. Дори ги поставят пред Обединените патриоти.

Това проучване не е случайно.То е двупластово.От една страна за никого не е тайна, че Бъчварова е тясно свързана с кръга „Капитал“ на подсъдимия за данъчни измами Иво Прокопиев.  Даже и дъщеря й Лора Филева и зет й  Росен Босев работят под началството на Галя Прокопиева. Упорито се твърди, че през 2009 г. разградският бизнесмен  лично е предложил Бъчварова на Борисов за шеф на кабинета му. Тя заедно с Иван Кръстев, продължава да е връзката между управляващите и групата около обвиненият олигарх.Че има такива контакти е повече от ясно, след като Прокопиев, въпреки всичките си дела   още е на  свобода.

Лансирането на „Демократична България“,  която е проект на Прокопиев и компания има и друга цел. Проучването на „Маркет Линкс“ иска  да внуши на Борисов, че при едни предсрочни избори ГЕРБ, въпреки недоволството ще е първа политическа  сила и може да управлява с партията на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Това е сценарий по който работят Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев и Иван Костов. Вкарвайки псевдодесните в парламента при предсрочни избори и включването им в бъдеща управленска коалиция , щракват и капана за Борисов.Той става отново подчинен на Кръга „Капитал“, те влизат в управлението и Прокопиев се оправя с делата. Нека не забравяме, че предстои избор и на Главен прокурор и той е жизненоважен най-вече за обвинения разградски бизнесмен.

Този сценарий се подтвърждава и от яростните атаки срещу Патриотите от страна на всички свързани по някакъв начин с Прокопиев медии, като БТВ, „Нова тв“, „Капитал“,  „Дневник“, „Медиапул“, „Сега“ , „Клуб Z „ и „Офнюз“.Тази мощна пропагандна машина се управлява от един център и това е „Отворено общество“ на Сорос Към него принадлежат и шайката политолози, като червено-синьо-зеленият Евгени Дайнов, Даниел Смилов, Огнян Минчев и още цяла плеяда финансирани от Сорос и „Америка за България“ грантаджии.

Всички те са мобилизирани да изгонят Патриотите от власта и на тяхно място да влезе „Демократична България“. Днешното проучване на Румяна Бъчварова е не толкова за публиката, колкото за Бойко Борисов.Той е важният. Него завераджиите трябва да убедят, че този сценарий е реалистичен и възможен. Премиерът трябва да е много внимателен към тези внушения. Защото ако нещо се обърка, какво става тогава. Патриотите не са за пренебрегване особено, след като Симеонов и Каракачанов на практика изгониха Сидеров от обединението. А ако се съберат с Петър Москов и дръпнат десните гласове от болшевика Христо Бойкикев и популистите зелени. Силният играч ДПС, засега с леки нюанси подкрепя Борисов.БСП, въпреки вътрешните раздори стои стабилно на политическата сцена, точат се за битка в София.

Така, че Бойко Борисов много трябва да внимава към подвеждащите социологически проучвания правени от хора на Иво Прокопиев.