„Жив корал“ е цветът на 2019 г. :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

2
241
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Жив корал“ е цветът на 2019 г., според института Pantone. В скалата на цветовете на института той е под номер Pantone 16-1546.

Специалистите по цветовете връчиха титлата на „живия корал“ на церемония през декември, както правят през последните 20 години, като взимат предвид модните, декоративните, дизайнерските и културните тенденции, както и това „как цветовете могат да въплъщават нашия колективен опит и да отразяват това, което се случва в нашата глобална култура в даден момент „, казват от института.

Цветът тази година, PANTONE 16-1546 Living Coral, е жив цвят с оранжев оттенък и златист обертон, който отразява топлината, храната и подслона на коралови рифове в морския живот. Pantone отбелязва, че тазгодишната селекция символизира „вродената нужда от оптимизъм и радостни преследвания“ и „автентични и потапящи преживявания, които дават възможност за връзка и интимност“, като последният носи допълнителна доза културен пейзаж, който все повече се доминира от цифровите технологии и социалните медии.