Гришо получил 700 000 от държавата :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
222
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Не е ясно защо тенисистът твърди, че не му е помагано

Над 700 000 лв. е получил през годините Григор Димитров от държавата и Федерацията по тенис  за да тренира и ходи на турнири, когато израстваше, като тенисист.

Григор Димитров за пореден път обяви, че никой не му е помагал през кариерата му. За периода от 2007 до 2013 година от клуба Черно море-Елит, негови спонсори и общината във Варна той е получил около 120 000 лева като юноша, изчисли вестник „24 часа“.

Сумата от държавата, независимо дали е министерство или комитет, през всичките години е около 700 000 лева. Григор бе един от първите, които получиха специално финансиране още като юноша въпреки законовите спънки. Тогава шефът на ДАМС Весела Лечева дори промени правилника, за да може държавата да му дава пари по специален начин.

Според варненския клуб пък подобно финансиране не е било осигурявано на нито един от неговите тенисисти. От ММС обаче отказаха да предоставят точната сума, която е отделена за подготовката на Григор Димитров през годините. Последно за олимпиадата в Рио му бяха отпуснати 100 000 лв.