Мазна кожа – ето от какви грижи се нуждае в студа

2
158
Добави коментар
borola
borola

Ако имате мазна кожа, трябва да полагате специални грижи за нея през студеното полугодие. Не пропускайте настоящата статия, за да разберете как да отговорите на специфичните й нужди.

Ефективна грижа за мазна кожа през по-хладните месеци от годината
Ежедневно почистване

Отстраняването на излишния себум и нечистотиите е от съществено значение за запазване на чистия и здрав вид на мазната кожа през есенно-зимния период. Именно поради това е необходимо да я измивате старателно сутрин и вечер с хладка вода и подходящо измивно средство.

Пълна хидратация

През студеното време от годината дори мазната кожа може да се дехидратира. Ето защо трябва да направите всичко възможно, за да задържите влагата в нея. За целта можете да разчитате на овлажняващи продукти за лице и тяло. Нанасяйте ги с нежни масажни движения, за да осигурите по-доброто им проникване и абсорбиране от кожата. Освен за външната, е препоръчително да се погрижите и за вътрешната хидратация на организма. Най-добрият начин да го сторите е да приемате повече течности, за предпочитане вода.

Ексфолиращи маски

Маските не са излишен лукс, а жизнена необходимост за мазната кожа. Това важи с пълна сила за по-хладното време от годината, когато тя е изложена на неблагоприятното въздействие на атмосферните условия. За да отстраните повърхностния слой мъртви клетки, използвайте маска с нежно ексфолиращо действие. Не е необходимо да давате луди пари, за да се сдобиете с такава. Спокойно можете да си я приготвите в домашни условия с продукти, налични в хладилника.

Слънчева защита

Макар навън да е мрачно, вредните слънчеви лъчи си пробиват път през облаците и застрашават здравето на мазната кожа през по-студените месеци. Това налага нуждата от използване на фотозащитно средство. При избора му съблюдавайте да е с физичен UV филтър като цинк, да няма изкуствени оцветители и консерванти и да е с матово покритие. Нанасяйте го върху откритите част на тялото около половин час, преди да излезете навън. По този начин ще му осигурите достатъчно време, за да попие добре в кожата.

Иновативно природно средство, което покрива всички нужди на мазната кожа през есенно-зимния период

Специалистите у нас приканват да се погрижите оптимално за мазната кожа през студените месеци с помощта само на един-единствен продукт – ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray. Вдъхновен изцяло от природата, този виден представител от дермокозметичната линия ДжинДжира, осигурява всичко необходимо за мазната дерма. Благотворният му ефект се дължи на рационалната комбинация от цинков оксид, който действа като физичен ултравиолетов филтър, и висококачествени хидратанти и емолиенти, имитиращи естествената кожна водно-липидна мантия. Нанесени върху кожата, съставките създават филм, който защитава от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и намалява загубата на влага в кожните клетки. Освен от слънчевата радиация, активната съставка цинков оксид, предпазва външната обвивка на тялото и от другите неблагоприятни въздействия на околната среда – вятър, студ, сух въздух.

Уникалната спрей емулсия, в която се предлага ДжинДжира Алба Спрей, превръща използването на продукта в истинско удоволствие. Само с едно напръскване ДжинДжира Алба Спрей се нанася равномерно на тънък слой. Дозира се точно всеки път, позволява на кожата да „диша“ и не я омазнява допълнително. Има отлична поносимост, не предизвиква нежелани ефекти и може да се използва продължително време.

Преглеждания:
7