Псориазис – съвети за пълноценен живот през студените месеци

1
255
Добави коментар
borola
borola

Животът с псориазис е истинско предизвикателство особено през студените месеци от годината, когато по традиция симптомите се обострят. За щастие обаче хората с кожното заболяване не трябва да чакат до пролетта, за се почувстват по-добре. Има изпитани начини, с помощта на които да държат под контрол кожното заболяване. Ето кои са те!

Методи за ефективен контрол на псориазис през студеното полугодие
Слънчеви бани

Добре известно е, че контролираното излагане на ултравиолетови лъчи благоприятства състоянието на кожата на хората с псориазис. Именно поради това съветът на специалистите е пациентите да използват всяка удобна възможност, за да се порадват на слънцето през хладните месеци. Дали ще се разхождат, или ще спортуват на открито – изборът е изцяло техен! В случай че небесното светило се показва много рядко, може да се прибегне до използването на изкуствени източници на UVA и UVB лъчи, каквито са кабините за фототерапия.

Дълбока хидратация

През хладното време от годината кожата на диагностицираните с псориазис се дехидратира изключително лесно. За да не се влоши състоянието им, те непременно трябва да държат външната обвивка на тялото си добре хидратирана през целия ден. Верни техни помощници в тази мисия са висококачествените овлажняващи продукти като Липобаза (дневен емолиент) и Нанобаза (нощен емолиент), които са специално създадени за специфичните нуждите на кожата им. Използвани редовно, те бързо възвръщат кожния комфорт и самочувствието на страдащите.

Овлажнител за въздух

Отоплителните уреди са враг номер 1 на хората с псориазис през есенно-зимния период. Те изсушават въздуха, а това е предпоставка за влошаване вида на кожата. Потърпевшите могат да намалят риска от обостряне на състоянието, като се сдобият с овлажнител за въздух. Инвестицията определено си заслужава, тъй като този уред създава по-здравословна домашна среда.

Подходящо облекло

За да се чувстват добре през студеното време от годината, страдащите от псориазис трябва да се обличат адекватно спрямо времето навън. Добър начин да го сторят е, като усвоят изкуството да напластяват дрехите. По този начин в зависимост от температурата могат да свалят или да добавят дрехи и така да предотвратят изпотяването, което влошава симптомите на псориазис.

Още полезни препоръки за пълен контрол на псориазис

Повече ценни насоки за удължаване периода на ремисия, хората с псориазис могат да открият на сайта на програма Псоралек. Това е едно от малкото места във виртуалното пространство, в което на достъпен език са представени общите стратегии за активен и здравословен начин на живот без страдание. Освен това там има и изобилие от актуална здравна информация относно кожното заболяване. А за да са максимално полезни, висококвалифицираните медицински специалисти, които стоят в основата на създаването на програма Псоралек, предлагат и всеобхватна грижа за потърпевшите. Единственото, което трябва да направят заинтересованите, за да се възползват от нея, е да се запишат за преглед в клиника „Борола“ или мрежата от консултативни центрове в страната.

Преглеждания:
4