Поискаха Ценко Чоков да бъде върнат в ареста :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
183
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Апелативна специализирана прокуратура поиска от съда изменение на мярката за неотклонение на Ценко Чоков от „домашен арест“ в „задържане под стража“, информира Нова тв.

Районната прокуратура в София образува наказателно производство за даване на невярно заключение за здравословното състояние на Чоков от вещи лица пред Апелативен специализиран наказателен съд.

От прокуратурата съобщават, че на 17 декември Чоков се е отклонил от определената му от съда мярка за неотклонение и е посетил столично заведение. NOVA получи снимки, на които се вижда как Ценко Чоков е в компания със свои познати в ресторант в кв. „Драгалевци”. Един от адвокатите му отказа коментар с мотива, че все още няма категорични доказателства за това дали обвиненият е нарушил правилата, излизайки от дома си.

Към настоящия момент делото се намира в съдебна фаза. Апелативният специализиран наказателен съд разглежда като втора съдебна инстанция наказателното производство срещу Чоков и други подсъдими лица. Той е признат за виновен за причиняване на средна телесна повреда, отвличане и палеж и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 4 години и 6 месеца.

На 26 септември тази година мярката му беше променена в „домашен арест” заради влошаване на здравословното му състояние и предстоящи оперативни интервенции. Апелативната специализирана прокуратура ще настоява пред съда Ценко Чоков да бъде задържан под стража заради нарушаване и неизпълнение определената му от съда мярката на неотклонение.