Блогът на Апостол Апостолов :: СТРАШНА РАБОТА

2
334
Добави коментар
tocco
tocco

                                                                  ИСТИНСКИ КОШМАР

 

Близо 40 000 души са загинали от огнестрелни оръжия в САЩ през отминалата година, пише „Ню Йорк таймс“. Точният брой на загиналите е 39 773 и е най-високият в рамките на една година от най-малко 50 години насам. Това сочат данните от изследване на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Казано другояче, на всеки 100 000 американци е имало по 12 загинали.

През всяка от изминалите три години броят на загиналите от огнестрелно оръжие в САЩ се е покачвал, след като през първото десетилетие на този век и през първата половина на настоящото се бе запазил относително стабилен.

Самоубийствата исторически са с най-голям процент от общия брой на смъртни случаи вследствие употребата на огнестрелни оръжия в Съединените щати. Миналата година 60 процента от този вид смъртни случаи са самоубийства, а убийствата са 37 процента.

Освен смъртните случаи с огнестрелни оръжия в САЩ се увеличава и смъртността вследствие приемането на свръхдози наркотични вещества. Около 70 000 души са загинали от свръхдози през миналата година.

Тези факти не се нуждаят от коментар. За всеки здравомислещ човек е повече от ясно, че в прехваления американски начин на живот има нещо гнило. Много гнило…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.